Много хора разказват за сънища, в които виждат свои починали

...
Много хора разказват за сънища, в които виждат свои починали
Коментари Харесай

Защо починалите близки ни посещават насън и какво искат да ни кажат

Много хора описват за сънища, в които виждат свои умряли родственици и се чудят дали това в действителност е духът на обичан човек, или просто един спомен за отишлия си непосредствен. Понякога толкоз ясно виждаме облика, а различен път даже поддържаме връзка с него. Събуждайки се, постоянно сме уплашени, тъй като свързваме задгробния живот с мистериозни събития, само че не са малко и случаите, в които след подобен сън хората описват, че се усещат по-спокойни и обнадеждени.

Според психолози, в случай че мощно скърбим за умрял родственик, постоянно си спомняме и копнеем за него. След сходно явяване насън някои стартират да имат вяра, че обичан човек, който е напуснал този свят, се е трансформирал в безтелесен дух и участва в близост. Експертите, които се занимават с този феномен, назовават такива случаи „ сънища за посещаване “. Най-често в сънищата ни идват покойници, с които сме имали мощна духовна връзка, считат те.

Д-р Патрик Макнамара е невролог и психолог, който има емфатичен интерес към тематиката за сънищата. Той споделя за случаи, в които е сънувал и двамата си родители след гибелта им. По думите му виденията били запаметяващи се и извънредно реалстичини. В някои сънища, споделя той, даже му се коствало, че усеща докосването на татко си и майка си.



„ Усещах протичащото се като хиперреалност. Чувствах се като допрян. Родителите ми освен ме посетиха, само че и общуваха с мен. И до през днешния ден имам явен спомен, че майка ми и татко ми поддържат връзка с мен от отвъдния свят “, споделя Макнамара.

Неврологът класифицира общите характерности на такива сънища:

- В съня на сънуващия починалият родственик наподобява като здрав човек;
- Успокоява сънуващия, че се усеща добре;
- Комуникацията не е вербална, а посредством изображения;
- Човек, който сънува умрелия си родственик, усеща спокойствие;
- Сънят дава подтик към персонална смяна.
- Макнамара твърди още, че хората, претърпели загубата на обичан човек, се успокояват по-бързо и се оправят по-добре с тъгата след сходни сънища.



Защо нашите умряли родственици ни посещават насън? Възможни аргументи за това:

- Имат задача за довършване;
- Искат да изискат прошка;
- Стремят се да ни успокоят, с цел да не скърбим толкоз доста след загубата им;
- Навярно желаят да ни предадат значимо съобщение;
- Явявайки се в съня ни, те ни споделят, че животът за тях продължава, въпреки и под друга форма;
- Понякога умрелите близки идват да предупредят за нещо лошо;
- Понякога мъртвите се нуждаят от помощ от живите.

Експертът споделя, че при него са идвали доста хора, които са му споделяла, че се опасяват от сънища, в които се явяват техни умряли близки. Те считали, че покойникът е пристигнал, с цел да ги води в царството на мъртвите. Това е безусловно поглешно мислене, отбелязва Макнамара.

Той твърди, че умрелите близки ни посещават, с цел да ни оказват помощ да се оправим с болката от голямата загуба и да ни покажат, че са щастливи там, където са в този момент. „ Няма потребност да се страхувате от сходни сънища, в противен случай, радвайте се и ги тълкувайте като положителни вести и се стремете да запомните какво желаят да ви кажат. Ако сте чули молба за помощ, несъмнено би трябвало да я извършите, тъй като по този метод ще помогнем на душата на обичан човек и ще осъществим молбата му “, споделя психологът.



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР