Много хора помогнаха на Министерството на културата - от страна

...
Много хора помогнаха на Министерството на културата - от страна
Коментари Харесай

Минеков: Бюджетът на МК се повишава с 16,7 млн. лв.

Много хора помогнаха на Министерството на културата - от страна на депутати и политически партии, като от някои от тях отрасловото министерство не очаквало помощ. Задоволството си изрази служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на конференция пред публицисти.

Бюджетът на културното министерство се качва с 16 700 000 лева до края на годината. Това коствало изключителни старания освен в министерството, само че главният контакт бил с Министерството на финансите, съобразявано с опциите на националния бюджет. Затова проф. Минеков смята нарастването на бюджета на МК за извънредно добра и положителна вест.

Проф. Минеков се надява в идващия бюджет да има средства за стипендии на даровити младежи.

За МК е позитивна вест, че се завърши и състезанието за шеф на Националния институт за културно недвижимо завещание.

След писмото, в което проф. Минеков поискал и настоял имунизация измежду работещите в областта на културата, И мунизирани в региона на театралното изкуство са 64%, посочи той.
 Велислав Минеков има чувство за корупция
Велислав Минеков има чувство за корупция

Служебният министър на културата ще се насочи към ОЛАФ и Европейска комисия

Другите положителни вести в МК са, че са постигнали единодушие с всички партии бюджетът на отрасловото министерство да се повишава всяка година. В отрасловото министерство получили голям брой въпроси от народните представители. Затова проф. Минеков даже го е гняв, че няма да може да отговори на устните въпроси на депутатите, в случай че се подготвил доста добре за тях.

Тежките проблеми остават пред културните институти. Проф. Минеков се надява казусът с културните институти да бъдат решени от идващия и по-следващия отраслов министър. Нямало театрална промяна , а вреда, като проф. Минеков станал очевидец на действия, които били на ръба на закона. Министърът не би трябвало да избира шефове, би трябвало да има нова методика и формула. Ако министърът избира шефове, би трябвало да носи персонална отговорност, настоя проф. Минеков.

Служебният министър на културата не пропусна (СЕМ). Минеков вижда в Съвет за електронни медии политическо наличие, което е обвързвано с ГЕРБ.
 Минеков описа по какъв начин са лъскани лъвовете на Лъвов мост и по какъв начин са отрязани краката на коня на Царя
Минеков описа по какъв начин са лъскани лъвовете на Лъвов мост и по какъв начин са отрязани краката на коня на Царя

Няма нито план, нито съгласуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР