Много хора не знаят как да се грижат за зъбите

...
Много хора не знаят как да се грижат за зъбите
Коментари Харесай

Защо са вредни клечките за зъби?

Много хора не знаят по какъв начин да се грижат за зъбите си. Още повече хора пък не осъзнават, че проблемите могат да засягат както зъбите, по този начин и венците.

Доказано е, че клечките са едно от първите средства за разчистване на зъбите от храна. Още преди епохи нашите прародители са употребявали някакъв тип клечки, с цел да отстраняват насъбраната сред зъбите храна. Малко след появяването на клечките за зъби се появяват и четките за зъби. Новото средство за разчистване на устната празнина е доста по-лесно за потребление и доста по-функционално, по тази причина бързо се трансформира в обичания апарат за почистване на зъбите от цивилизования към този момент човек.

Независимо че в днешно време има обилие от уреди за разчистване на зъбите като елементарни четки за зъби, електрически четки за зъби и други, клечките остават желан и към момента необятно употребен артикул. С многообразие от разнообразни усети, клечките за зъби са предлагани съвсем на всички места - както в магазините за хранителни артикули, по този начин и в заведенията за хранене.

Оказва се обаче, че клечките за зъби имат нездравословни въздействия върху устната празнина. Зъболекарите елементарно могат да схванат кой употребява клечки за зъби и какъв брой постоянно. Когато човек непрекъснато употребява клечки за зъби, това може да докара до трайни увреждания на зъбите и венците.

 Защо са нездравословни клечките за зъби?

Натискът, който оказва клечката върху венеца при самия развой на избутване на остатъка от храна, поврежда цимента на коронката, който лежи на повърхността на зъбите. Това може да докара до развиването на кариес и други зъбни проблеми. Венците постоянно страдат от убождания от клечки за зъби. По-сериозното убождане може да сътвори рана и да провокира зараза и отичане. При такива случаи е належащо да реагирате бързо и да потърсите лекарска помощ, преди да е станало прекомерно съществено.

Използването на клечки за зъби може да захаби емайла и да докара до рушене на зъбите. Има пластмасови и дървени клечки за зъби. Пластмасовите са за предпочитане, тъй като при строшаване на дървената съчка е допустимо да попадне тресчица в устата ви и още по- неприятно да се забоде във венеца. След това ще последват комплицирани и неприятни процедури, които сигурно предпочитате да си спестите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР