Много хора не знаят или забравят да прочистят кръвта си

...
Много хора не знаят или забравят да прочистят кръвта си
Коментари Харесай

Сутрешни напитки за прочистване на кръвта

Много хора не знаят или не помнят да прочистят кръвта си в домашни условия. Други се грижат за здравето си и отдават огромно значение на това – пречистване на тялото.

Тоест премахването на токсините от стомашно-чревния тракт, бъбреците и черния дроб. Но и в кръвта има нездравословни субстанции, които също би трябвало да се отстранят.

Ако чувствате отмалялост, незаинтересованост, уязвимост на тялото, може би е пристигнало време да си извършите кръвен тест. Преди да започнете да поглъщате таблетки, пробвайте тези утринни питиета за пречистване на кръвта.

За възстановяване на положението на кръвта е задоволително да консумирате тази напитка два пъти годишно.

Пречистваща напитка с цвекло и моркови

 Сок от моркови и цвекло

Необходими артикули: алено цвекло – 1 кг, моркови – 500 г, лимони – 1 бр. сока, портокали - 2-3 бр. сока, зелени ябълки – 2 бр. кисели, мед – 200 г натурален

Начин на подготвяне: Обелете цвеклото, ябълките и морковите. Нарежете ги на дребни части, след което ги прекарайте през сокоизтисквачка. От лимона и портокалите направете сок. Смесете соковете, прибавете меда и разбъркайте получената напитка, до момента в който медът се разтвори изцяло. Сипете сместа в чист стъклен съд с похлупак и поставете в ледник. Пийте по 150 мл дневно в течение на 2 седмици.

Цвеклото е един от най-хубавите източници на антиоксиданти. Прясното цвекло е идеално за подготвяне на детокс питиета, то почиства и поддържа функционалностите на черния дроб. Зеленато листна част на цвеклото, също е годна за консумация. Младите листа от цвекло могат да се прибавят към коктейли и салати.

Сокът от нар също прочиства кръвта. Затова него също можете да го добавяте към витаминозни утринни питиета за пречистване.

Прочистваща напитка от нар и цвекло

 Напитка с цвекло и лимони

Необходими артикули: цвекло – 2 бр., зърна от нар – ¼ ч.ч., лимон – 1 бр. междинен по величина, мед - на усет натурален

Начин на подготвяне: Обелете цвеклото и го нарежете на кубчета, поставете в блендер. Добавете зърната от нар и изцедения сок от лимона, разбийте сместа до гладкост. Добавете 2 чаши вода и още веднъж разбийте. Прецедете и прибавете мед на усет, разбъркайте да се разтвори. Сервирайте напитката охладена!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР