Много хора не са наясно с ползите на пъдпъдъчите яйца.

...
Много хора не са наясно с ползите на пъдпъдъчите яйца.
Коментари Харесай

Ползите от пъдпъдъчите яйца

Много хора не са наясно с изгодите на пъдпъдъчите яйца. 3-4 пъдпъдъчи яйца подхождат на почти 1 кокоше яйце, само че съдържащите се в пъдпъдъчите яйца минерали, витамини и хранителни субстанции ги вършат по-полезни от кокошите.

Пъдпъдъчите яйца съдържат огромни количества витамини А и В2, които са в съвсем задоволителни дози на тези, от които тялото на ден се нуждае. Малките яйчица имат и високо наличие на протеин и аминокиселини.

Яйцата от пъдпъдък оказват позитивно въздействие върху болести като астма и туберкулоза. Пъдпъдъчите яйца усилват половото предпочитание посредством стимулиране на простатната жлеза. Прочистват организма от токсините и отстраняват тежките метали. Яйцата на тези дребни птици оказват помощ за изхвърлянето на камъните от бъбреците, укрепват имунната система и защищават организма от болести.

Пъдпъдъчите яйца укрепват сърдечния мускул, което понижава риска от сърдечно-съдови болести. Те могат да излекуват страдащите от язва и гастрит, спомагат в битката с естественото тегло и предотвратяват затлъстяване, оказват помощ за здравословния напредък и развиването на дребните деца.

Пъдпъдъчите яйца са богат източник на витамин D. Липсата на този витамин води до остеопороза. Освен това витамин D работи противораково. Консумацията на яйца от пъдпъдък спомага за контролиране на кръвното налягане, те се борят против мигрена, анемия, успокояват храносмилането, предотвратяват екзема, стрес, усъвършенстват мозъчните функционалности, като подтикват интелекта, обезпечават грижа и хубост на кожата и косата, защищават от диабет, неврологични разтройства.

Пъдпъдъчите яйца не би трябвало никога да се употребяват сурови. Например, разрушава се едно пъдпъдъче яйце в една водна чаша, прибавя се прясно мляко догоре и се прибавя 1 ч.л. мед.

Тази примес оказва помощ при кашлица и алергични реакции изключително добре, укрепва организма и укрепва имунната система. Достатъчно е дневно да се приема по една чаша от тази примес в продължение на 15 дни. Така елементарно може да се отървете от кашлица и алергии.

 Предястия с пъдпъдъчи яйца

Пъдпъдъчите яйца са подобаващи за изразходване от възрастните хора, само че никога не трябва да се одобряват от бебета и дребни деца, тъй като са тежки за техните нежни организми - вредят на бъбреците. Ако децата употребяват повече от яйцата, това може да докара до ранно юношество.

Ако страдате от сърдечни болести или сте прекарали инсулт, преди да консумирате пъдпъдъчи яйце, би трябвало да се консултирате с вашия доктор. Същото се отнася и за страдащите от висок холестерол.

За всички останали случаи може постоянно да включвате в менюто си салати с пъдпъдъчи яйца или приготвяйте хващащи окото предястия с пъдпъдъчи яйца. Много постоянно потребните яйчица се употребяват за декорация и плънки на кайма с пъдпъдъчи яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР