Много хора мислят, че са готови за връзка, само защото

...
Много хора мислят, че са готови за връзка, само защото
Коментари Харесай

Дайте си още малко време! Признаци, че все още не сте готови за връзка

Много хора мислят, че са подготвени за връзка, единствено тъй като желаят да имат сътрудник, да са обвързани, да обичат и да бъдат обичани.
Това обаче напълно не е задоволително. Много постоянно вътрешната подготвеност за връзка е нещото, което истински дефинира дали връзките ви ще бъдат сполучливи.
Ако вие самите не сте подготвени за връзка в същинския смисъл на думата, връзките ви няма да се получават и ще се сблъсквате с неуспех след неуспех, като в обаян кръг.
Кои са признаците, че към момента не сте подготвени за връзка и има върху какво да поработите първо със себе си?

Слагате розови очила в връзките, вярвате, че хората са откровени и споделят истината 
Не сте подготвени за същинска и дълбока връзка, в случай че се доверявате по този начин наивно на хората. Това ще ви нарани доста по-лесно, в сравнение с смятате. Дори индивидът до вас да не направи нещо, с което да ви нарани, самото осъзнаване на действителните условия, темперамент и отношение, сваляйки розовите очила, ще ви донесе болежка. Опитайте се да гледате по-зряло на хората, живота и обстановките в него. Недейте да смятате, че хората са откровени по предписание и че приказват почтено, споделят тайните си и не крият нищо. 

Избягвате прочувствената фамилиарност и непосредственост, замествайки ги със секс 
Ако поставяте секса преди всичко, това подсказва за предпочитание за бягство от същинско обвързване. Дълбоката прочувствена фамилиарност надвишава физическото наслаждение. В този смисъл сексът не е задоволителен, с цел да се каже, че една двойка е интимна. Интимността се открива повече в прочувствен и душевен аспект, в сравнение с единствено във физически. Тя е композиция от двете. 

Стоите в зоната на комфорт 
Колкото и индиректно да ви звучи това, зоната на комфорт във всеки аспект на живота може да е пагубна и за персоналните ви връзки. Когато вършиме едно и също всеки ден в продължение на години, вие притъпявате сетивата си и подсъзнателно се тласкате към ниско самочувствие. Когато обаче се предизвиквате непрекъснато и показвате на всички към вас, че не се страхувате да се впускате в нови завършения и незнайни обстановки, това притегля напълно друга сила към вас. Самото отвращение да опитате нещо ново подсказва, че имате проблеми с интимността и предпочитате да продължавате да стоите в същото прочувствено тресавище, вместо да продължите напред. 

Живеете с родителите си или не сте се откъснали от тях 
Връзката с родителите е нещо прелестно. Но за възрастен човек е по-добре да бъде самостоятелен във финансов и прочувствен аспект.  Ако имате нездравословна връзка с родителите си, живеете към момента с тях или не можете да вземете никакво решение без тяхна интервенция, това може да се окаже сериозен проблем за установяването и поддържането на интимна връзка. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР