Много хора, които познавам, смятат себе си за песимисти. Когато

...
Много хора, които познавам, смятат себе си за песимисти. Когато
Коментари Харесай

Подготвени ли сте за най-лошия сценарий?

Много хора, които познавам, считат себе си за песимисти. Когато им предложите да отидете на спектакъл, първата им реакция ще бъде да ви кажат какъв брой ще препълнено. Когато им визиите новата си концепция за разрешаването на проблем в работата, те ще ви кажат, че вашите сътрудници няма да я харесат и ще стартират да ви изясняват по какъв начин в действителност тя няма да проработи. Когато им споделите ваша фантазия, те ще ви изредят редица аргументи, заради които тя няма да се трансформира в действителност.

Ако и вие сте един от тези песимисти, може да започнете да си мислите, че нещо не ви е наред. Това може да ви накара да започнете да търсите някакъв метод да гледате на нещата от положителната им страна, вместо постоянно да търсите евентуални дефекти.

Истината обаче е, че вашият скептицизъм може да бъде потребен, вие просто не знаете по какъв начин да го употребявате вярно.

Изследванията на процеси и системи за постигането на цели демонстрират, че съставянето на проекти е от решаващо значение за триумфа ви във всичко, с което се захващате. Тези проекти би трябвало да включват съответните стъпки, които би трябвало да предприемете, с цел да съумеете. Те би трябвало обаче да включват и положително схващане на всички бариери и трудности, които могат да ви попречат да постигнете задачите си.

Тук е мястото, в което би трябвало да позволите на вътрешния си черноглед да заблести. Следващият път, когато изграждате проект за постигането на някаква цел, без значение дали става въпрос за ваша персонална цел, за такава на ваш сътрудник или на компанията като цяло, дайте публичност на своя скептицизъм и разкрийте всички неща във вашия проект, които могат да се объркат. В края на краищата, в случай че в действителност желаете да постигнете тази цел, ще би трябвало да бъдете готови за най-лошия сюжет.

Номерът при здравословния скептицизъм е да не го употребявате като причина да се откажете от преследването на тази цел. Вместо това, откакто изложите песимистичната си позиция и разкриете евентуалните проблеми и спънки пред проекта, фокусирайте цялото си внимание върху намирането на решения за тях. Гледайте на тези трудности като на неща, които могат да бъдат предотвратени с нужната подготовка.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР