Година след гибелта на Ани и Явор на столичния бул.

...
Година след гибелта на Ани и Явор на столичния бул.
Коментари Харесай

Година след смъртта на Ани и Явор на мястото още няма камера

Година след гибелта на Ани и Явор на столичния бул. " Сливница " техни другари и близки излизат на митинг в сряда от 18,30 ч, стана ясно от репортаж на " Тази заран " по bTV.

По делото бе открито, че водачът, блъснал двамата младежи, е карал колата си с над 100 км/ч при позволени 50.

„ Година по-късно излизаме, с цел да отдадем респект към отишлите си без време Ани и Явор, към потърпевшите и починалите от пътнотранспортни катастрофи и да изразим съпричастност към техните фамилии. Искаме да молим към всички участници в придвижването да съблюдават разпоредбите, да не демонстрират недосетливост и да не подценяват обстановки, тъй като в един миг могат да изгубят всичко “, сподели Пламен Манчоров, един от основателите на инициативния комитет „ Заедно против безумията по пътищата “.

Датата за недоволството не е определена инцидентно. Днес се навършва една година от съдбовната злополука. 24-годишната Ани и 22-годишният Явор изгубиха живота си в първите часове на 8 май 2023 година, до момента в който пресичаха на пешеходна пътека. Тогава имаше митинги в продължение на 90 дни. Хората упорстваха за законови промени за повишение на сигурността на път. По думите им част от тях не са били изпълнени. 

„ Ако имаше смяна, нямаше през днешния ден да сме тук. Излизаме на улицата още веднъж, с цел да напомним на властимащите, че имат насъбран духовен дълг към всички потърпевши и починали и техните фамилии. Имат много неизпълнени задължения в лицето на локалната власт, Народното събрание и органите на Министерство на вътрешните работи. На тази права главният несбъднат ангажимент е слагането на камера, която беше обещана преди повече от година. Ще продължаваме да настояваме за такава камера и ще рестартираме своите начинания в тази тенденция и в случай че е належащо още веднъж ще бъдем всички тук. Шофирането с превишена скорост тук е всекидневие, кара се с безумна скорост. Преди време бяха регистрирани скорости от над 150 км/ч в светлата част на деня “, уточни Пламен Манчоров.

 

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР