Много хора, гласувайки за „Продължаваме промяната“ де факто гласуваха за

...
Много хора, гласувайки за „Продължаваме промяната“ де факто гласуваха за
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: От вакуума заради оста Радев-Борисов ще страдат младите леви

Много хора, гласувайки за „ Продължаваме промяната “ де факто гласоподаваха за Румен Радев и за позицията му в борба с предходното ръководство и модела на Бойко Борисов. Това разяснява пред Радио София политологът доцент Стойчо Стойчев, учител в Софийския университет:

„ Изборните резултати за мен не са изненада. От края на 2020 година съм на мнение, че Румен Радев е притежател на силата за смяна в страната и беше въпрос на време да се появи партийната форма, в която да се осъществя известността и престижа му. “

Ниската изборна интензивност политологът изясни с наложения „ цифров ценз “ с машинното гласоподаване.

Той дефинира като позитивно събитие поемането на отговорност за избори загуби посредством подаване на оставки, стига те да са откровени, а не театрални жестове без последици - поради партийния връх и възможното (не)гласуване за различен водач.

Българският гласоподавател не е упражнил углавен избор по отношение на партиите на митинга, счита доцент Стойчев. Но очевидно многопартийната система му се коства странна и при появяването на „ Продължаваме промяната “ доста хора са насочили упованията и доверието към нея.

„ Вижда се обезкървяване на систематични политически играчи като Българска социалистическа партия, ДСБ и други. От понижаване броя на систематичните, нелидерски партии българската народна власт може да загуби. От вакуума поради оста Радев-Борисов ще страдат младите леви, които не са малко, само че са даже вън от Българска социалистическа партия “, добави политологът.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР