Много хора често използват марулята в любимите си ястия, но

...
Много хора често използват марулята в любимите си ястия, но
Коментари Харесай

Лекари: Яденето на маруля удължава живота

Много хора постоянно употребяват марулята в обичаните си ястия, само че не всеки знае какъв брой потребна може да бъде тя за тялото. Този зелен зарзават може да предложи ключа към дълголетието заради няколко от своите изгоди за здравето, съобщава израелското издание " Курсор “.

Изследванията демонстрират, че витамините А, Е и К, открити в марулята, могат да оказват помощ за понижаване на възпалението. Препоръчително е да добавите към две чаши сурови листни зеленчуци към ежедневната си диета.
 Защита на сърцето
Марулята е източник на фолат, витамин В, който оказва помощ за превръщането на хомоцистеина в метионин. Хомоцистеинът може да повреди кръвоносните съдове и да докара до струпване на плака, като по този метод поврежда сърцето, демонстрират научни публикации.
Понижаване на кръвното налягане и битка с " неприятния " холестерол
Проучванията демонстрират, че марулята съдържа калий, който намалява кръвното налягане и предотвратява сърдечните болести. Консумацията на маруля може също да увеличи равнищата на HDL ( " положителния “) холестерол и да намали равнищата на LDL ( " неприятния “) холестерол. Следователно прибавянето на маруля към ежедневната ви диета може да бъде потребно за вашето здраве.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР