Много е вероятно да не успеем да оползотворим пълноценно последния

...
Много е вероятно да не успеем да оползотворим пълноценно последния
Коментари Харесай

Стефания Колева на кастинг за роля в „Сексът и градът“

Много е евентуално да не успеем да оползотворим пълноценно последния си момент на тази земя, по този начин както не сме съумели да използваме всички тези благоприятни условия, които целият живот ни е предложил. Макар че в тази ситуация " на тази земя " не е доста тъкмо казано – в " Затегнете коланите " в „ Theatro оттук канала “ финалната равносметка е в небето. Чертата тегли моноспектакълът на Стефания Колева, в който тя – сладоледено руса и тупирана като Мерилин Монро, играе, припява джаз, танцува буйно в ритъма на един предполагаем Бродуей или Холивуд. Прави го с майсторство и необикновен сексапил – бонус от Господ, който се прибавя към зрялото ѝ актьорско можене и на моменти я кара да наподобява обезоъжаващо нежна и простимо глезена, когато задава своите „ Ако?... “. Ако вместо странствуване до Лондон си бях подарила за рождения ден просто уикенд в СПА? Ако не се бях качила на този аероплан? Ако се бях родила на друго място? Ако ми беше отпуснато друго време и Елвис се беше влюбил в мен? Ако бях взела други решения за значимите неща и въобще – в случай че бях живяла по различен метод?...

Текстът, по който Стефания се размечтава, е на Здрава Каменова и Светльо Томов, поставящи героинята ѝ в сериозна обстановка: самолетът губи височина, след минути или даже секунди ще се забие в земята. Класически момент за бърза равносметка. Ще съумеем ли в него да отправим въображаемо обръщение до най-скъпите си, да се извиним както прилича? Или мозъкът ни ще се вкопчи в някоя невъобразима нелепост? Разбира се – второто, показва актрисата, превъплъщавайки се в поредност колоритни пасажери във видеото на екрана, снимано от режисьора Иван Москов в същински аероплан със съдействието на Института по въздушен превоз – София.

Сценичният персонаж на Стефания не е самата тя, само че доста наподобява на нея, тъй като също е актриса. Ако беше менажирала по-добре кариерата си? И, хоп, тя ще се озове в паралелна галактика, в която може и да завоюва кастинг за роля в „ Сексът и градът “, написа " Сега ". Драматурзите обаче изобретателно ще пренапишат облиците на Кари, Саманта, Миранда и Шарлът... И още доста неща ще се пита героинята в късите мигове на строполясване. Защо не се е наслаждавала на изкушенията, появявали се пред нея в облика на съблазнителен мъфин или забавен човек, за какво все е намирала съображения да ги отхвърли за различен път? Ще си дава отговор с доста самоирония, въображение и любов – даже към грешките, които е допускала.

Посланието на този приветлив, съвсем „ бродуейски “ по дух и жанр моноспектакъл с доста добра сила, не е изобретение с нова дата: радвайте се на живота, улавяйте мига, вярвайте... Накрая ще звучи мелодия, вплела в себе си музикалната тематика от именития филм " Ах, този джаз ", където посланието май беше сходно. А в случай че ви е харесала актрисата, след аплодисментите може да ѝ поднесете вместо цветя…мъфини.

Режисьор на представлението е Здрава Каменова, художник на мултимедията – Никола Налбантов, композитор на музиката – Добромир Кисьов. Следващото зрелище в София е на 16 ноември, а министър председателите в Бургас и Варна ще са надлежно на 1 и 3 декември.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР