Много е спорно да се установи кой е по-добрият природен

...
Много е спорно да се установи кой е по-добрият природен
Коментари Харесай

Решение за лошия дъх след консумация на чесън

Много е противоречиво да се откри кой е по-добрият естествен антибиотик - чесънът или пчелният мед (в това число влизат и съвсем всички пчелни продукти).

Заради неприятния мирис, който остава в устата ни след потреблението на чесън обаче, ние нормално се насочваме към пчелния мед.

Означава ли това, че би трябвало да се лишите от всички потребни свойства на чесъна единствено поради неприятния мирис в устата ви? Да забравите за обичаната шкембе супа, за вкусните печени чушки, поръсени с чесън, или пък тиквичките с млечен чеснов сос. Нищо сходно.

Има доста решения за унищожаване на неприятния мирис след потреблението на чесън. Ето някои от най-ефективните.

1. Прясно мляко

 консумация на чесън

Да, упомената шкембе супа се подготвя точно с прясно мляко, само че след потреблението ѝ изпийте и 1 чаша пълномаслено мляко, без значение дали е топло или не. То бързо ще обезврежда неприятната миризма на чесъна, който евентуално сте добавили към чорбата си.

2. Кафе

След потреблението на чесън е добре да сдъвчете 1-2 зрънца кафе за унищожаване на неприятния мирис в устата ви. Няма да лъжем, че това не е от най-приятните действия заради горчивия усет на кафето, само че единствено след секунди ще забравите за аромата на чесъна. Не единствено вие, само че и хората към вас.

3. Пресни и ароматни билки и треви

 Билки за пресен мирис след консумация на чесън

В това число естествено не влизат дивият чесън и лук, които също имат характерен мирис, само че пък умерено можете да пробвате да сдъвчете няколко стръкчета магданоз, копър, босилек, мента, риган и други Да прибавим и че доста от тях се сочат за афродизиаци и за такива, които повдигат мъжката потентност (особено магданоза), тъй че ще можете да постигнете няколко цели вкупом.

4. Лимон

Ако не ви пречи киселият усет на лимона, то си отрежете комат лимон и просто го сдъвчете. В случай че не сте му чак подобен фен, можете да си приготвите лимонова вода с мед, с цел да притъпи киселия усет на лимона.

5. Измиване на езика

 Измиване на езика след консумация на чесън

Автоматичната ви реакция след консумация на чесън ще е да си измиете зъбите, само че не забравяйте и езика си. За още по-добър резултат можете и да се изжабурите с вода за уста.

Така че умерено продължавайте да се наслаждавате на обичаните си чеснови ястия и да извличате многочислените здравословни изгоди от потреблението на чесън - решенията за премахването на неприятния мирис в устата ви към този момент са пред вас!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР