Много е писано за ефекта и ползата от замяната на

...
Много е писано за ефекта и ползата от замяната на
Коментари Харесай

Животинска или растителна мазнина да използваме

Много е писано за резултата и изгодата от замяната на животинските мазнини с растителни масла и мазнини от растителен генезис. Разбира се има доста типове растителни мазнини и не всички са толкоз безвредни колкото си мислим.

Всъщност растително масло е името което се дава на всеки артикул, получен от някакъв тип растение, плод, зарзават или нещо друго. Например зехтина се извлича от плодовете на маслините, слънчогледовото и фъстъченото масло от семената на растението.

Други пък като билковите масла се извличат от корените или листата на растението. Независимо от къде е получено маслото, то съвсем постоянно е извлечено след фабрична обработка, употребявайки пара или различен топлинен източник, за подкрепяне на процеса.

Като цяло се счита, че растителните мазнини са доста по-здравословни от тези с скотски генезис. Те съдържат в себе си полиненаситени мастни киселини, които са толкоз значими за здравето, че доста постоянно са наричани незаменими мастни киселини, което на елементарен език ще рече, че няма по какъв начин да бъдем здрави без тях.

Полиненаситените растителни масла са най-безопасните мазнини за готвене и пържене, и се оказват основен фактор за здравословно хранене. Рапично масло, ленено масло, соево масло, шафраново масло, слънчогледово масло, както и други полиненаситени растителни масла са днешните същинските храни за здравето.

 Маслини в Зехтин

Доказан е негативния резултата от несъразмерната приложимост на наситени мазнини върху човешкия организъм. Те се съдържат в животинските мазнини, като в свинската, кокошата, патешката и гъшата мехлем, кравето масло и всички останали мазнини с скотски генезис.

Тяхната несъразмерна приложимост се отбелязва, като една от главните предпоставки за развиването на голям брой заболявания – сърдечно-съдови болести, повишение на кръвното налягане и холестерола, затлъстяване, което все по-често се среща още в ранна детска възраст.

Животинска или растителна лой да използваме?

Отговорът е някъде по средата. Човек по този начин е организиран и би трябвало да употребява и от двата типа мазнини, тъй като те са витално значими за него.

Животинските в по-малки количества, в сравнение с растителните, като знайте, че те са не по-маловажни за нашия организъм от тези с растителен генезис. Благодарение на тях организъма усвоява витамините D, E, A и К.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР