Много е изписано за ползите от вегетарианското хранене. Нека сега

...
Много е изписано за ползите от вегетарианското хранене. Нека сега
Коментари Харесай

Сърцето обича вегетарианството

Много е изписано за изгодите от вегетарианското хранене. Нека в този момент да го подкрепим и с научни обстоятелства.

Наскоро завърши едно от най-мащабните и продължителни изследвания във Великобритния имащо за цел да откри разликата в честотата на сърдечно-съдови болести при вегетарианците и при хората употребяващи месо.

В продължение на 11 години повече от 45 000 души, от които 15 100 души цялостни вегетарианци, са били изучавани от учените от Оксфордският университет.

 Месо

Обобщените данни от това проучване демонстрират, че вероятността вегетарианците да получат инфаркт е три пъти по-малка, спрямо хората употребяващи месо и месни артикули.

Учените изясняват този феномен с обстоятелството, че вегетарианците имат доста по-ниски равнища на холестерол, по ниско кръвно налягане и по-малко наднормени килограми.

 Вегетарианско хранене

От друга страна потреблението на месо води до натрупването на мастни депа в артериите, което може да аргументи стенокардия, нараснало артериално кръвно налягане и исхемична болест на сърцето. Някои учени стигат и по-далеч.

Те съпоставят невегетарианците с пушачи. Според тях количеството на холестерола, съдържащо се в едно яйце, нанася щета на организма равносилна на пет изпушени цигари. Рискът от развиване на заболяването на Алцхаймер също е доста повишен.

В резюме на всичко до тук можем да кажем, че вегетарианците живеят по-дълъг и здравословен живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР