Много добре знам какви мисли провокира у повечето от вас

...
Много добре знам какви мисли провокира у повечето от вас
Коментари Харесай

Умните момичета пият бира

Много добре знам какви мисли предизвика у множеството от вас това заглавие. Бирата е “момчешка работа ”... От бира се пълнее... Пускаш коремче...

Фактът е, че обичам бира. Сигурна съм, че доста девойки споделят моите усеща към кехлибарената течност, само че вкоренените легенди, стандартите и опасенията, че няма да наподобяват задоволително женствени с халба бира в ръка, им пречат да се провиснал в компания и самоуверено да поръчат обичаната напитка.

Но митовете са за това да ги разрушавам, нали? Точно това считам да направя през днешния ден. Първо, бирата в никакъв случай не е била единствено мъжко пиво. В Западна и Средна Европа, където имат по-стари пивоварни обичаи, тази добивана посредством естествена ферментация нискоалкохолна напитка се употребява с идентичен триумф измежду мъжете и дамите, стига да са навършили най-малко 18 година Тя е за предпочитане пред считаните за “дамски ” коктейли въз основата на високоалкохолни питиета, в които калориите са в пъти повече, постоянно има добавени сиропи и други източници на захари.

Макар да се смята, че у нас актуалната история на пивоварството стартира  през втората половина на ХІХ в., българинът незабавно прави оценка бирата по достолепие. Заедно с пивото, от Западна Европа навлиза и модата в бирарии навън да се събират изискани дами и господа, с цел да покажат, че са съвременни европейци с градска просвета, които обичат да споделят кехлибарената напитка на сладки приказки.Първо, бирата в никакъв случай не е била единствено мъжко пиво.Днес към този момент умерено можем да продължим тези традици. Още повече, че наред с безбройните обичайни светли или тъмни типове бира към този момент имаме чудесни цитрусови разновидности или такива с горски плодове, които са съвършен сурогат на дамския коктейл. Предимството на бирата е освен, че е с доста по-малко калории от множеството други питиета, само че получените в нея субстанции с помощта на хмела и малца са потвърдено потребни за организма. Това, несъмнено, важи за случаите, когато пивото се употребява в умерени количества (2 бири от по 330 мл дневно), тъй като въпреки и по-слаба на алкохол, бирата въпреки всичко си е алкохолна напитка (въпреки че към този момент стават съвременни и безалкохолните бири).

Друга доста значима потребна съставна част на пивото е бирената квас. За нея в действителност знам от моята баба и с помощта на нея съм я пробвала още преди самата бира. В тийнейджърските ми години, когато лицето ми се покри с много неприятно акне (както на множеството момичета), баба ми купуваше от аптеката бирена квас за “прочистване на кръвта ”, както тя го наричаше. Това е остаряло и изпитано средство за укрепване на обмяната на веществата. Не мога да настоявам, че имаше необикновен резултат върху лицето ми, до момента в който не мина преходният интервал на пубертета, само че по тази причина пък косата ми стана здрава, блестяща и гъста – резултат, който по-късно не съумях да реализира с никаква козметика.

Наскоро ми попадна напълно ново българско проучване за потребните качества на пивните дрожди (другото име на бирената мая). От Института по криобиология и хранителни технологии настояват, че бирената квас компенсира дефицита на витамини и обезпечава незаменими аминокиселини и минерали в човешкия организъм. Оказва се, че богатото наличие на желязо, цинк, фолиева киселина и селен в бирената квас е причина тя да намира необятно приложение и в козметиката, СПА процедурите и балнеологията. Благодарение на пивните дрожди пърхотът изчезва, а кожата става по-мека и еластична. Те влияят позитивно и върху здравината на ноктите и се отразяват добре даже на проблематичната кожа с екземи и дерматити. С бирена квас се подготвят и ефикасни кремове, козметични маски, сапуни и тоалетни млека. В композиция с други натурални артикули като мед, зехтин, мляко и лимон, тя оказва освежаващо въздействие върху кожата.Е, щом можем да прилагаме потребните съставки на бирата външно, какво ни пречи да ги одобряваме и вътрешно, изключително когато сме умерени и рационални? Според учените пивните дрожди са от голяма важност и за метаболитните процеси в тялото, като спомагат за разграждането на въглехидратите, мазнините и белтъчините. Богатото наличие на аминокиселини, които идват и от малца и хмела на обичаната напитка, подтикват имунната система за възобновяване и ободряване на организма, подкрепят нервната система и обезпечават сила на организма. Редица проучвания на учените от доста страни сочат още, че те спомагат за понижаване на така наречен “лош холестерол ” в кръвта и за повишение на “добрия ”.

Колкото до мита за “биреното коремче ”, отговорни за него се оказват обездвижването, количеството храна и несъответствуващото й съчетаване, които постоянно биха водили до напълняване. Ако сме спортували или сме правили тежка физическа работа, чаша питие по-късно хидратира организма, балансира солите и спомага за по-бързото изхвърляне на отпадъчни артикули и млечната киселина от мускулите.

Така че, умните девойки пият бира! Но умерено. Надявам се към този момент да не се съмнявате в това.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР