Много добра новина е, че шансът да бъде построен инсинератор

...
Много добра новина е, че шансът да бъде построен инсинератор
Коментари Харесай

Данита Заричинова, Сдружение „За Земята“: Изгарянето на отпадъци е най-лошото решение

Много добра вест е, че шансът да бъде издигнат инсинератор в София за горене на RDF боклуци е доста дребен. Не е добра, че това се случва през 2023 година, тъй като това е план на 10 години и изгубихме скъпо време за развиване на една действително добра система за ръководство на отпадъците. Това съобщи в студиото на PrimeTime Данита Заричинова от Сдружение „ За Земята “. Много бързо би трябвало да се вземат ограничения, а не виждаме воля в общината това да се случи, добави тя.

При една такава апаратура, това би бил още един източник на замърсяване на въздуха. От една страна, излъчванията от горенето на боклуци. От друга, превозът на тези боклуци също би повлиял, изясни тя.

Изгарянето на боклуци е най-лошото решение. Трябва да се промени цялата система. Трябва да има разделни кофи до всеки блок, а не да са през няколко улици. В доста градове всеки блок си има личен резервоар. Много е значимо да има центрове за повторна приложимост. Дали ще са облекла, счупена техника… Всичко това би трябвало да е обвързано с такса „ Смет “, сподели още Заричинова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР