Много често в стремежа си да се храним правилно и

...
Много често в стремежа си да се храним правилно и
Коментари Харесай

Това са признаците, че се храните неправилно

Много постоянно в устрема си да се храним вярно и да отслабнем вършим тъкмо противоположното – одобряваме „ неприятна “ за нашия организъм храна, която затруднява растежа и предизвиква редица дисфункции. Разбира се, тялото ни не стои безмълвно, а ни подсказва, че би трябвало да променим питателните си привички.

Подготвили сме ви най-често срещаните признаци за неправилното хранене:

1. Слаба имунна система

Неправилното хранене и неналичието на избрани хранителни субстанции, които са нужни на имунната система, предизвикват нейното намаляване, което й пречи да пази организма от заболявания и инфекции.

2. Качвате килограми

Смятате, че се храните вярно, само че все пак не сваляте, а качвате килограми? Е, това е сигурен знак, че се заблуждавате. При дълготрайно погрешно хранене е неизбежно да натрупате килограми. И тук не става дума единствено за храната, която приемате, а и за питателните ви привички. Ако се храните рядко, хапвате на крайник и то по-често полуготови или подготвени храни, то бъдете сигурни, че рано или късно това ще окаже отражение върху килограмите ви. И въпреки всичко не забравяйте, че наднорменото тегло да е признак за редица заболявания.

 погрешно хранене

3. Уморени сте даже и без причина

Постоянната отмалялост демонстрира, че не се храните задоволително или ви липсват избрани хранителни субстанции, от които организмът ви се нуждае. Затова би трябвало да промените хранителния си режим, в случай че непрестанно се чувствате изморени.

4. Усещате непрекъснат апетит и непрестанно мислите за храна

Ако постоянно се чувствате гладни и храната е неизменима част от мислите ви, то е желателно да измененията хранителният си режим. Недостатъчното хранене оказва въздействие върху метаболизма и може да докара до напълняване. Нямаме поради, че би трябвало да започнете да се тъпчете с всевъзможни храни. Пробвайте да увеличите храненията или порциите или да похапвате по нещо и сред главните хранения.

5. Настроението ви се трансформира непрекъснато

Лесните промени в настроението са постоянно срещан симптом за погрешно хранене. Непрестанното чувство за апетит оказва мощно въздействие върху душeвността и може да ви направи извънредно раздразнителни, изключително в случай че видите някой да яде това, което вие си мечтаете да похапвате, само че сте си забранили.

6. Суха и слаба коса

Причините за суха и изтощена коса са редица и една от тях е неправилното хранене. Косата е протеин и се нуждае от вярно хранене, с цел да бъде лъскава и здрава.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР