Много често се случва да се върнете изморени от работа

...
Много често се случва да се върнете изморени от работа
Коментари Харесай

Само няколко чушки и вечерята е готова!

Много постоянно се случва да се върнете изморени от работа и занапред да мислите какво да приготвите за вечеря на фамилията си. Ако разполагате с пресни или консервирани чушки, това не би било никакъв проблем, защото като се изключи че има разновидности по какъв начин бързо да ги приготвите и да ги поднесете, те са и измежду най-богатите източници на витамин С. Ето 3 изпитани предписания, които ще Ви лишават единствено няколко минути:

Чушки, пълнени със сирене и ароматни билки

Необходими артикули: 6 -7 чушки, подобаващи за пълнене, 400 г крема сирене, няколко маслини без костилката, 1 скилидка счукан чесън, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: В купа се смесват крема сиренето, нарязаните маслини, чесънът, магданозът и копърът. Към тях се прибавя и 1 от чушките, която е нарязана на допустимо най-ситно. Всичко се разбърква добре и се подправя с черен пипер и в случай че е належащо - сол на усет. Отново се разбърква.

 Пълнени чушки

Чушките се изтърбушват, измиват се и се пълнят с по този начин приготвената примес. Нарязват се на по-едри шайби и се сервират. Тази бърза вечеря е задоволително засищаща и в същото време доста потребна, защото всички артикули са пресни и не претърпяват термична обработка. Може също по този начин да послужи и за предястие, в случай че сте решили да каните посетители.

Пържени чушки с яйца и домати

Необходими артикули: 10 чушки, 5 домата, 6 яйца, сол и черен пипер на усет, 3 с. л. лой

Начин на подготвяне: Чушките се почистват от семето, като най-добре ястието става от така наречен селски пипер. След това се нарязват на ивички и се запържват в мазнината. След като омекнат, към тях се прибавят и настърганите домати. Котлонът се понижава и манджата се оставя да къкри, до момента в който течността се изпари. Отгоре се чукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер и леко се разбърква, до момента в който ястието се сгъсти. Може да бъде поднесено както топло, по този начин и студено.

 Чушки с яйца

Печени чушки с кисело мляко, яйца и сирене

Необходими артикули: 1 буркан печени и обелени чушки, 500 г натрошено сирене, 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 1 с. л. брашно, 1 скилидка счукан чесън, няколко стръка свеж магданоз, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Чушките се нарязват и се смесват с натрошеното сирене, 1 от яйцата, черен пипер, ситно нарязания магданоз, чесъна и в случай че е належащо - сол. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазнена тавичка, която се поставя да се запече за към 15 минути в авансово загряна фурна. Останалите яйца се разрушават дружно с брашното и киселото мляко и с тях се залива ястието. Пече се, до момента в който се оформи коричка по повърхността на тавичката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР