Млечните продукти са един от най-добрите приятели на човешкия организъм,

...
Млечните продукти са един от най-добрите приятели на човешкия организъм,
Коментари Харесай

Парче сирене на ден засилва имунитета

Млечните артикули са един от най-хубавите другари на човешкия организъм, когато приказваме за вярно и здравословно хранене. Макар и редица диетолози да гледат на храните от мляко като на табу номер 1 при спазването на хранителни режими, микроелементите и потребните за човешкото тяло субстанции в този тип артикули са повече от потвърдено значими.

Последните проучвания и изследвания на учени от Финландия затвърдиха още едно потребно свойство на млечните артикули и по-специално на добре познатото ни сирене. Оказва се, че сиренето може да помогне за опазване и усилване на имунната система в процеса на стареене, безапелационни са специалистите от северната европейска страна.

„ Приемът на пробиотични бактерии е потребен за имунната система, а точно такива бактерии се съдържат в сиренето “, изясняват експертите финландци.

Научният труд за изгодите и въздействията на сиренето върху здравето на хората е оповестено в FEMS Immunology & Medical Microbiology. Основното, което той извежда на напред във времето е, че ежедневната консумация на сирене оказва помощ на възрастните да се оправят с проблемите на старостта и да заздравят имунната си система.

 Млечни артикули

Доброволците, взели участие в опита, били на възраст сред 72 и 103 години. Всеки един от тях хапвал по едно парче сирене на ден в продължение на 4 седмици. Крайните резултати демонстрират, че честата консумация на сирене е помогнала да се подтиква имунната им система.

Сиренето оказало благоприятен резултат за подобряването на реакциите на имунната система при пенсионерите, която значително се въздейства от външни фактори.

Млякото съдържа и огромно количество пълноценни белтъци, фосфор и други минерали, а паралелно с това то е един от най-хубавите хранителни източници на витамин В2 и мазнини.

Отдавна е потвърдено и към този момент е добре известно, че незадоволителният банкет на мляко и млечни артикули усилва риска от остеопороза при дамите.

Сред най-важните свойства на млечните артикули е фактът, че те са най-богатият източник на лесноусвоим калций. Калцият има голямо значение за построяването на костната маса и зъбите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР