Млечни продукти, месо, плодове и зеленчуци: Русия удължи ембаргото за

...
Млечни продукти, месо, плодове и зеленчуци: Русия удължи ембаргото за
Коментари Харесай

Путин удължи забраната за внос на храни от Европа

Млечни артикули, месо, плодове и зеленчуци: Русия удължи ембаргото за импорт на храни от Европейски Съюз и други страни до края на 2022-а година. Забранените храни, които въпреки всичко проникват в страната, подлежат на заличаване.

Руският президент Владимир Путин удължи с декрет ембаргото за хранителни артикули от Европейски Съюз до 31-и декември 2022-а година. Това е реакция на антируските наказания, наложени от Общността и други страни, се споделя в указа.

Забраната за импорт е от 2014-а година

Наложената за първи път през август 2014-а година възбрана за импорт на млечни артикули, месо, плодове и зеленчуци от Европейски Съюз е в отговор на глобите на Запада по отношение на Русия, въведени в границите на спора в Украйна. Става дума за отбрана на съветските национални ползи, се споделя в декрета на президента. Путин неведнъж е заявявал, че ембаргото оказва помощ и за възстановяване на личното произвеждане - да вземем за пример в областта на млечните артикули, и покачва независимостта от вноса.

Наред с Европейски Съюз, ембаргото се отнася и до Съединени американски щати, Австралия, Канада и Украйна. Въпреки възбраната доста артикули съумяват по обиколни и контрабандни пътища да стигнат до Русия - изключително търсени са сирената от Франция и Италия. В устрема да възпре търговията на черно, Русия към този момент унищожи големи количества хранителни артикули. По данни на съветските контролни органи, за пет години са унищожени 36,17 хиляди неразрешена за импорт продукция.

Потребителите се оплакват от високите цени

Потребителите в Русия обаче се оплакват от високите цени и ниското качество на локалните хранителни артикули. Според специалистите, изключването на задграничната конкуренция води до основаването на монополи и повишение на цените на съветските храни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР