Младши инспектор Момчил Тошков от Охранителна полиция“ към Районно управление

...
Младши инспектор Момчил Тошков от Охранителна полиция“ към Районно управление
Коментари Харесай

Смело сърце от Козлодуй - полицай на 2020-а

Младши контрольор Момчил Тошков от „ Охранителна полиция “ към Районно ръководство - АЕЦ – Козлодуй е тазгодишният притежател на влиятелната премия „ Полицай на годината 2020 година ” Той бе отличен за проявен кураж, неустрашимост и доблестна постъпка. На 1 декември 2020 година по време на служебна командировка в град Белене, още до момента в който се настанява в хотела си, получава сигнал, че  жена има желание да постави завършек на живота си, скачайки във водите на река Дунав. Без да губи време, мл. контрольор Тошков се насочва към мястото и откакто става директен свидетел на скока, с риск за живота си, се хвърля след нея във водите и я избавя.



Полицаят на 2020 година обаче не си взе премията, тъй като е с COVID-19. Церемонията по връчването на оценките се състоя в Академията на Министерство на вътрешните работи. Инициативата „ Полицай на годината ” се организира за 27 път.

При колективите награди тази година са излъчени две призови места. Те са за отдел „ Специализирани полицейски сили ” – Столична дирекция на вътрешните работи и за чиновниците от бранш „ Патрулно-постова активност и всеобщи мероприятия ” на ЗЖУ – София към дирекция „ Жандармерия ” при Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ”. От Министерство на вътрешните работи акцентират, че през годината тези техни сътрудници се включиха интензивно в екипите, които следяха за спазването противоепидимични ограничения. Служителите участваха и в общо 180 профилирани полицейски интервенции по противопоставяне на стандартната престъпност и наркоразпространението, в голям брой превантивни антитерористични мероприятия, както и в взаимни действия по защита на публичния ред и  противопоставяне на престъпността.

По традиция бе връчен и приз за цивилен принос в работата на полицията. Отличен тази година бе 51-годишният Муртаза Клечов от село Конарско, общ. Якоруда. Той е чиновник на Държавното горско стопанство в Якоруда и оказа помощ в спасяването на 2-годишно момченце, което през септември се бе изгубило в планината.

Министър Христо Терзийски награди с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи „ За героизъм и заслуга ” – III степен ст. комисар Стоян Стоянов, шеф на ОДМВР-Стара Загора. По думите на вътрешния министър, ст. комисар Стоянов е от чиновниците, овладели умеенето да работят в екип, да поемат отговорност и да управляват с професионализъм. Доказателство за това е последният позволен случай с бързото откриване на бруталното ликвидиране в Стара Загора.

„ Изпращаме година, която ни изправи пред непредвидени тествания и провокации. В изискванията на пандемия нашите задания се усилиха, само че вие, сътрудници, се справихте почтено. Направихте всичко по силите си да осигурите спокойствието на жителите и  реда в страната ”, съобщи министър Христо Терзийски.

„ Благодаря за непоколебимия дух и воля, с които работихте.  Наградите през днешния ден са оценка както за персоналните старания на всеки от Вас, по този начин и за Вашите сътрудници, с които работите в екип. Те са и дребна отплата за търпението и проявеното схващане от  фамилиите Ви. Заедно потвърждаваме, че макар проблемите, компликациите и грешките, Министерство на вътрешните работи има своите достижения. Взискателността и рецензиите ни стимулират да изпълняваме почтено своя дълг към  обществото ”, сподели още МВР-шефът.

На късата гала участваха заместник-министър Михаил Златанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Ивайло Иванов, парламентарният секретар на Министерство на вътрешните работи Светослав Белемезов, шефовете на основни и регионални дирекции, както  и на дирекции от общата и профилираната администрация на Министерство на вътрешните работи.

Тази година комисията излъчи три самостоятелни и три групови награди, както и една за цивилен принос. Всички те са подписани от ръководителя на фондация „ Доверие и протекция “ Христо Друмев. Заради пандемичната конюнктура той не участва персонално, само че управлението на Министерство на вътрешните работи му насочи своите благопожелания и признателност за самодейността, която 27 години е като един отзив и самобитна социална оценка за работата на полицейските чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР