Младоженци дариха пари от сватбата си на УМБАЛ Бургас. Радина

...
Младоженци дариха пари от сватбата си на УМБАЛ Бургас. Радина
Коментари Харесай

Младоженци с благороден жест към болни деца

Младоженци подариха пари от сватбата си на УМБАЛ Бургас.
Радина и Явор Вълканови помолили гостите си да не носят цветя на тържеството, а да оказват помощ за лекуването на дребните пациенти.
С парите ще бъде купена електронна бебешка теглилка и съоръжение. Окомплектоването на пациентските монитори включва консумативи за електрокардиография, премерване на артериално налягане и равнищата на О2 в кръвта. Оборудването е съвременно и не предизвиква болежка и дискомфорт на пациентите. Сума към този момент е предадена на началника на Първо детско поделение доктор Борис Ангелов:„ Развълнуван съм и разчувстван от добрината им, благодаря и им искам дълъг и благополучен фамилен живот “.
 

„ Много обичам децата, уповавам се скоро и ние да имаме. Затова взехме решение да помолим гостите да поддържат нашата идея, вместо да подаряват цветя, които ще увяхнат. Абсолютно всички откликнаха “, споделя Радина Вълканова.
Идеята била написана в поканите за сватбата. Поставена е кутията и след ритуала, когато нормално се дават цветята, се пуска сумата. Младоженците решили, че ще оказват помощ за лекуването на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас. Семейството е от Бургас, Радина работи като сладкар, а брачният партньор й е дистрибутор.
Това е вторият сходен жест за последната година. В края на 2018 семейство Виктория и Живко Жекови са дарили парите от своите букети на болничното заведение. С тях е осъществена климатизация в интензивния бранш, където се лекуват най-тежкоболните деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР