Младите хора, особено тези от неравностойно положение, са засегнали най-силно,

...
Младите хора, особено тези от неравностойно положение, са засегнали най-силно,
Коментари Харесай

Проучване: "Covid поколението" е тежко засегнато от пандемията

Младите хора, изключително тези от неравностойно състояние, са засегнали най-силно, приходите им и вероятностите за работа са намелели поради пандемията от ковид а, добавяйки към страховете за дълготрайното влияние върху тяхното бъдеще.

BBC Panorama откри, че хората на възраст сред 16 и 25 години са повече от два пъти по-склонни от по-възрастните служащи да изгубят работата си, до момента в който на шест на всеки 10 приходите им падат, съгласно ново изследване.

Той също по този начин акцентира въздействието на затварянето на учебни заведения върху младежите и добави към от ден на ден доказателства, че учениците от по-беден генезис са изостанали от своите по-привилегировани връстници.
Една четвърт от учениците - към 2,5 милиона деца - не са имали образование или уроци по време на затварянето, демонстрира изследването на Лондонското учебно заведение по стопанска система (LSE).

Близо три четвърти от учениците в частни учебни заведения са имали цели дни на преподаване (74%) - съвсем два пъти повече от тези в държавните възпитаници (38%).

Авторите на проучването предизвестяват, че това може да докара до по-бедни възпитаници, които страдат от „ постоянни„ образователни проблеми “, когато става въпрос за основни университетски стадии като изпити 

Роберта - учителка, споделя, че е било мъчно да се оправи с ученето 

През септември тя стартира в ново, мощно конкурентно учебно заведение в Лондон - шестата форма на Харис Уестминстър - което има за цел да обезпечи „ изменящо живота обучение “ за възпитаници, само че в неравностойно състояние.

" Тази шестмесечна отмора нанесе толкоз огромни вреди ", споделя тя. 

" Мисля, че влизайки в това учебно заведение, не осъзнавах, че разликите ще бъдат толкоз огромни в класната стая. Има хора, които не знаят нищо, и хора, които знаят съвсем цялото наличие.

" Можете да разберете кой ще се оправи добре в техните A-нива и кой не "

И макар че хора като Роберта вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че учениците им няма да пропуснат уроците си,четири от всеки 10 възпитаници в Обединеното кралство към момента не получават същия брой образователни часове, както преди пандемията.

Рашид Греъм от северозападен Лондон също счита, че бъдещето му виси на косъм поради Covid-19.
23-годишният юноша си бил обезпечил място в изцяло финансиран курс за образование на водачи, преди експлоадирането на ковид а да го спре.
Рашид изгубил изцяло финансираното си място в курс за образование на водачи заради пандемията
Било му казано, че летателното учебно заведение се затваря и самолетната компания към този момент не може да си разреши да финансира образованието.
За да продължи, той би трябвало да откри 60 000 английски лири, с цел да покрие разноските.

„ Масивно повишаване на безпокойството “
Не е изненадващо, че разтърсванията и несигурността, основани от пандемията, също се отразиха на психологичното здраве на младежите.
Изследвания, извършени от Samaritans и Университета в Глазгоу, откриват, че младите възрастни (18-29 години) са по-склонни да оповестяват за депресивни признаци и мисли за самоубийство, в сравнение с възрастните хора.
Кийли Уайт-Лий, помощник-директор в шестата форма на Харис Уестминстър, съобщи пред Panorama: „ Видяхме голям растеж на учениците с тревога и освен с тревога за бъдещето, само че с неща като сензорно претоварване когато се върнеш в обстановка, в която още веднъж сте заобиколени от хора.
" Видяхме огромен растеж на учениците с хранителни разстройства през тази година. И повишаване на депресията също. Така че, когато беше допустимо, трябваше да ги насочим към медицинските сестри и консултациите, само че през първите две седмици, тези две неща бяха изцяло наситени, съвсем ", сподели тя.
" Училищата към момента ще не престават да образоват младежи. Това е, което би трябвало да създадем, само че не сме постоянно с тяг с тях, ревизираме ги, ревизираме дали са добре, ревизираме дали у дома има някой, който ги гледа.
" Трудно е да се изключи от това. Как да се изключите от терзанията за 600 възпитаници, които знаете, че имате потребност от вас? "
Министерството на образованието съобщи, че дава на всяко учебно заведение повече пари и е осигурило 58 милиона паунда, с цел да помогне на учебните заведения с спомагателните разноски на Covid, до момента в който Министерството на труда и пенсиите съобщи, че неговият проект за работа се концентрира върху подпомагането на хората в потребност. Той включва схемата Kickstart, предлагаща минимална заплата за шестмесечен трудов стаж, както и инвестиция в чиракуване, стажове.
С повишаването на случаите на ковид и Лондон, който в този момент е под „ високите ” ограничавания на Англия, бъдещето на Роберта става още по-несигурно - само че тя към момента се надява.
" Не знам по какъв начин ще се развие бъдещето, само че може би обществото може да излезе по-добре, в сравнение с бяхме преди ", споделя тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР