Младежите у нас предпочитат релаксиращите дейности и "нищоправенето". Това каза

...
Младежите у нас предпочитат релаксиращите дейности и "нищоправенето". Това каза
Коментари Харесай

Проучване: Младежите у нас предпочитат релакса и нищоправенето

Младежите у нас избират релаксиращите действия и "нищоправенето ". Това сподели Доц. Сийка Ковачева от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски " при представянето на резултатите от национално представително изследване "Българската юноша 2018/2019 ".

Доц. Ковачева разяснява, че свободното време е от голяма важност за образуването на личността на младежите. Според данните всеки пети юноша у нас не чете въобще. Една четвърт от младежите не се занимават въобще със спорт. Доц. Ковачева разяснява, че в същото време младежите у нас са значими потребители на търговски артикули. "Близо една четвърт от младежите пазарят всеки ден. Честотата на извършване на покупки не зависи от финансовите благоприятни условия ", сподели още тя.

Резултатите от изследването сочат, че двете действия, които участват с най-голяма периодичност във всекидневието на младежите, са слушането на музика и прекарването на време със фамилията. Творческите занимания като писане, изобразяване, свирене на музикален инструмент участват с друга периодичност в свободното време на малко над една трета от българските младежи.

Първан Симеонов, шеф на "Галъп Интернешънъл " съобщи, че телефонът и автомобилът към този момент не са движимости на лукса за младите, даже и измежду изследваните лица в гетата. По думите му за смарт телефона се мисли не като за движимост, а като за достъп до еднаквост. Като продължаващ проблем, регистриран и в актуалното проучване, той регистрира резултатът, че младежите у нас не се усещат добре готови с образованието, което получават, когато излязат на пазара на труда.

Като наклонност, Симеонов открои, че у нас продължава да се отсрочва напускането на фамилията. По думите му бракът и проектите за две деца остават на думи, дейностите нескрито се отсрочват.

По отношение на половата разкрепостеност - въздържанието преди брака се счита за добродетел от едвам 15 проценти от младежите. За съпоставяне през 2014 година този дял е бил 31 на 100. Симеонов разяснява, че за младежите обществените медии и интернет изместват малкия екран. По думите му това потомство харесва шерването и обществените медии, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР