Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021

...
Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021
Коментари Харесай

Израел избра конкурент на Виктория за Евровизия

Младата певица Еден Алене ще показа Израел на Евровизия 2021 с песента „ Set Me Free ”. Тя е един от артистите, които трябваше да вземат участие в анулираното издание на състезанието през 2020 година, само че получи втори късмет и през май 2021-а ще се качи на сцената в Ротердам. Там Еден ще показа родината си пред 200 милиона фенове. Певицата е принадлежи на общността на евреите от етиопски генезис в Израел.



Еден завоюва правото да показва Израел на състезанието през 2020-а след успеха си в седмия сезон на риалитито „ Rising Star ”. Това не е първата ѝ победа в телевизионно шоу. През 2017-а тя печели втория сезон на Х Фактор в Израел. Песента ѝ за Евровизия 2020 " " беше един от фаворите на почитателите на състезанието, дружно с песента на България „ ” в осъществяване на Виктория.

През ноември предходната година уредниците на състезанието оповестиха, че 41 страни ще вземат присъединяване в Евровизия 2021. Събитието ще се организира на 18, 20 и 22 май в Ротердам, а трите конкурсни вечери ще бъде излъчени онлайн по Българска национална телевизия 1 от 22 часа. България ще вземе присъединяване във втория полуфинал на 20 май.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални малките екрани на Нидерландия оповестиха 4 вероятни сюжета, посредством които подсигуряват провеждането на състезанието през 2021-а. При влошена епидемиологична конюнктура, уредниците възнамеряват осъществяване на състезанието посредством въвеждане на специфични ограничения, измежду които - обществена отдалеченост в залата, както и отдалечени осъществявания онлайн от особено построени студиа. Окончателният избор за провеждането на състезанието следва да бъде разгласен през февруари.   

България ще бъде показана от Виктория, а песента ѝ за Ротердам се чака да бъде доказана през месец март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР