Млада пловдивчанка спаси пенсионерка от ало измамници. Историята с щастлив

...
Млада пловдивчанка спаси пенсионерка от ало измамници. Историята с щастлив
Коментари Харесай

Пловдивчанка влезе в ролята на МВР, спаси баба от измамници

Млада пловдивчанка избави пенсионерка от ало измамници. Историята с благополучен край датира от неделя. 78-годишната Наталия била при своя другарка в кв. " Кючук Париж ". Тъй като живее в " Прослав ", само че рейс №24, който и прави отлична работа минава рядко в неделя, решила да се качи на два - с един до Централна гара, с втори до ул. " Пере Тошев ", където е нейната някогашна колежка, с която работили дружно над 25 години. 

Наталия излязла сутринта и се качила на рейс №222. Слязла на Централна гара и седнала на една от изпочупените железни пейки. Изведнъж телефонът ѝ звъннал. Отсреща обаче бил ало лъжец. Представил се за доктор, тонът му бил сериозен. Съобщил, че синът й е претърпял доста тежка злополука и се постанова животозастрашаваща интервенция. Поискал и пари, колкото може старата Наталия да откри по най-бързия метод. Мнимият доктор заръчал пенсионерката да върне позвъняване до 5 минути, тъй като другояче синът й ще почине. Майката се тормозила, тъй като има наследник, който работи в чужбина.

Възрастната Наталия избухнала в сълзи и почнала да се вайка. Рязката смяна в положението й била видяна от млада пловдивчанка, която била седнала покрай нея на пейката. Попитала я за какво плаче, а бабата обяснила. Момичето й споделило да се успокои и да не се паникьосва, след което, както поучават от Министерство на вътрешните работи, й споделила да опита да звънне на сина си. Наталия това и направила. Синът й вдигнал, споделил че си е в офиса и че всичко е наред. Пенсионерката не била на себе си от благополучие, че чува неговия глас. Малко по-късно измамниците позвънили още един път, само че бабата нe вдигнала. Явно са се усетили, че схемата с интервенцията няма да мине и повече не я безпокоили. Наталия благодарила на момичето, само че не попитала за неговото име. 

Възрастната пловдивчанка се свърза с " Марица ", с цел да опише историята с благополучен край, да благодари на спасителката без име и да й каже, че без нейните препоръки е щяла да се трансформира в следващата жертва на ало машинация. Пенсионерката не е подала сигнал в полицията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР