Митнически служители задържаха недекларирана валута с левова равностойност 404 144

...
Митнически служители задържаха недекларирана валута с левова равностойност 404 144
Коментари Харесай

Митничари спипаха недекларирана валута по празниците

Митнически чиновници задържаха недекларирана валута с левова равноценност 404 144 лева при три случая по време на коледните празници. От отрасловата организация осведомят, че на 28 декември на Калотина митническите инспектори стопират за инспекция напускащ страната лек автомобил, ръководен от Х.М. В багажника на транспортното средство, под кората, покриваща аварийна гума, е открит плик с недекларирани 48 250 евро.

Най-голямата недекларирана сума е открита на Коледа. На 25 декември митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Видин стопират за инспекция влизащ в страната товарен автомобил.

Водачът пътува от Англия за Турция и декларира, че няма нищо за обявление. При последвалата инспекция в дюшека на леглото в кабината са открити банкноти английски лири в купюри с номинали от 20, 10 и 5. Водачът показал, че сумата е 70 000 английски лири. След броене в негово наличие е открито, че действителният размер на валутата е 102 000 английски лири. Водачът показал, че това са средства на неговата фамилия. Съставен му е акт за административно нарушаване на Валутния закон. С квитанция е арестувана сумата от 3000 лева за застраховане на възможни санкции.

При третия случай арестуваната недекларирана сума от над 37 000 евро е била открита при взаимна инспекция на митнически и гранични чиновници у пасажер, напускащ страната през Летище София при започване на празничните дни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР