Днес, 17 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив повдигна четири обвинения

...
Днес, 17 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив повдигна четири обвинения
Коментари Харесай

Агресивен мъж замеря с тухли свещеник и полицаи в Пловдив

Днес, 17 май 2024 година, Районна прокуратура-Пловдив повдигна четири обвинявания спрямо 32-годишен мъж.

Първото е за това, че на 16.05.2024 година в гр. Пловдив е развалил набожен храм  „ Св. оракул Илия “ в гр. Пловдив.

Второто е за това, че на същата дата и място със мощ и заплашване е попречил на жители свободно да правят религиозните си обреди и служби в същия храм.

Третото е за това, че на 16.05.2024 година в гр. Пловдив е предизвикал лека телесна щета на полицейски чиновник при и във връзка осъществяване на службата му и действието е осъществено по хулигански подбуди.

Четвъртото е за това, че на 16.05.2024 година в гр. Пловдив е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичният ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на власт, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред.

На 16 май 2024 година, в гр. Пловдив в храм „ Св. оракул Илия “ се правила утринна литургия от духовник и на нея участвали група жители. Към 8,30 часа в църквата влезнал С.Х. Той почнал да се държи нападателно, като прекъснал службата. Свещеникът съумял да го изведе на открито и заключил вратите на храма, с цел да защищити миряните. В това време мъжът се отправил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, само че не съумял да го нарани. Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията. Когато чиновниците на Министерство на вътрешните работи пристигнали на място, нападателният мъж не извършил техните разпоредби. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като по едно и също време с това хвърлял елементи от строителни материали и тухли по тях. Оказал опозиция при задържането и ранил един от служителите на реда.  Пристигнал втори екип от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Със взаимни старания и сложени защитни средства служителите на реда съумели да задържат С.Х. Установено било, че той имал здравословен проблем, предшестващ случая и обвързван с предходно оперативно лекуване. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел причинителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лекуване. С.Х. е притеглен в качеството на обвинено лице, като е обезпечена непрекъсната защита във връзка със задържането му за 72 часа.

Снимка: Архив
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР