Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз

...
Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз
Коментари Харесай

Задържаха 400 кг тютюн без платен акциз

Митнически чиновници задържаха близо 400 кг тютюн без заплатен данък в незаконен завод за обработка.

На 18 януари 2021 година митнически инспектори от бранш Оперативен надзор - звено Свищов на отдел „ Митническо разузнаване и следствие – Дунавска “ правят инспекция в стопанска сграда, намираща се в село в община Бяла Слатина. Сградата се употребява за развъждане на овце и биволи. В долепена до нея помощна сграда е обособено помещение за обработка и рязане на тютюн. На адреса са открити 11 чувала нарязан тютюн с общо тегло към 100 кг.

На място и в паркиран до постройката микробус митническите чиновници намират още 14 бали ненарязан тютюн с тегло към 300 кг. Сред откритото съоръжение в незаконния завод е машина за рязане на тютюневи листа, две газови бутилки, три газови горелки, електронна везна и три варела, употребявани за навлажняване на листата. По време на инспекцията на адреса са открити четири лица, като едно от тях показва, че откритата акцизна стока е негова.

За случая е известен проверяващ митнически контрольор. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на териториален отдел Митническо разузнаване и разследване-Дунавска под надзора на Районна прокуратура-Враца, Търговско отделение Бяла Слатина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР