Митнически служители от Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София

...
Митнически служители от Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София
Коментари Харесай

РЕКОРД! Задържаха 4,5млн. таблетки от лекарствен продукт на „Кулата”, достатъчни за направата на 2 млн. дози…

Митнически чиновници от „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен артикул с псевдоефедрин, оповестяват от пресцентъра на Агнеция „ Митници “. Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “.

По експертна оценка арестуваните 4,6 млн. таблетки са задоволителни за изработката на към 2 млн. дози метамфетамин.

Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, арестувано от българските митници и съставлява два пъти повече от арестуваното количество таблетки от този вид за цялата 2021 година, показват от Агенцията.

Митничарите се разкрили медикаментите на 9 октомври в товарен автомобил, който пътува от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е открито разминаване в тонажа с показаните от водача транспортни документи и транспортното средство е тествано подробно.

При отварянето на хладилното полуремарке митнически чиновник от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница София открива, че зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино, в най-вътрешната част от товарния отсек, се транспортират други кашони с трети тип стока.

При отварянето на няколко от тях е открито, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „ Rhinozad “. Митническите чиновници правят полеви наркотест, който дава позитивен резултат за съществуване на псевдоефедрин в таблетките. Установени са общо 154 кашона с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка или общото количество на арестуваните лекарствени артикули е 4,6 млн. таблетки.

Извършена е следваща инспекция на комерсиалната верига като е открито, че в транспортните документи попадат фиктивни юридически лица.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Благоеврад. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР