Митнически инспектори от сектор Авиоконтрол“ в Митница София спасиха шест

...
Митнически инспектори от сектор Авиоконтрол“ в Митница София спасиха шест
Коментари Харесай

Митничари спасиха защотени фазани при опит да бъдат изнесени за ОАЕ

Митнически инспектори от бранш „ Авиоконтрол “ в Митница София избавиха шест фазана от три предпазени типа , оповестиха от Агенция „ Митници “. Птиците са били предопределени за експорт за Обединените арабски емирства (ОАЕ).

На 15 септември митнически чиновници на митнически пункт „ Летище София –Товари “ правят инспекция на пратка от България за ОАЕ с живи фазани, изпратена от физическо лице - български жител . Птиците са по два броя от предпазените типове Елиотов фазан, Седлат фазан и Сатир трагопан фазан . Те попадат в в Приложение A и Приложение C в Конвенцията за отбраната на типовете от дивата флора и фауна посредством контролиране на търговията с тях (CITES).

Митническите инспектори откриват, че фазаните са постоянно декларирани като товар, само че при взаимна инспекция със чиновници на Регионална ревизия по околната среда и водите - София и „ Граничен надзор “ към Българската организация за сигурност на храните, се удостоверява, че за първите два типа фазани няма издадени разрешителни за експорт, а за третия тип няма позволение за експорт или различен документ, указващ произхода . Подобно нарушаване се глоби с санкция в размер на от 100 до 200% от митническата стойност на стоките.

Фазаните са настанени в Зоологическата градина в София.

През май митнически чиновници на Летище София задържаха 24 части от корали, предпазени по CITES. Те бяха открити в багажа на пътничка, идваща от Доминиканска република през Франкфурт с полет до София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР