Митническата агенция от град Каляри, остров Сардиния, постави под запор

...
Митническата агенция от град Каляри, остров Сардиния, постави под запор
Коментари Харесай

Запорираха луксозна яхта на български мениджър в Сардиния

Митническата организация от град Каляри, остров Сардиния, сложи под запор яхта на стойност 160 000 евро поради неплатен Данък добавена стойност за 35 000 евро. В свое известие до медиите италианската митническа организация заяви, че яхтата, закотвена в пристанището на Теулада, официално се водела на американска компания, само че на процедура се употребила от нейния управител, който бил непрекъснат гражданин в България. По този метод той се опитал да измами италианските управляващи, нарушавайки италианските и европейските правила в областта на митата за плавателни съдове, плаващи под флага на страна, нечленуваща в Европейски Съюз. Не се прецизира нито името на мениджъра, нито обстоятелството дали той е български жител, или непознат жител, живеещ непрекъснато в България.

Според организацията става въпрос за яхта, дълга 16 м., модел SY/Jeanneau 53, която била закотвена в туристическото пристанище на Теулада. Това е градче с 4000 поданици в южната част на остров Сардиния. По документи яхтата се водела благосъстоятелност на американска компания. След свое следствие организацията стигнала до извода, че тя нарушава изискванията, съгласно които е допустимо да се употребява правото за неплащане на мита за транспортни съдове, плаващи под флага на страна отвън Европейски Съюз. По този метод компанията нарушавала европейските и италианските правила.

От следствието на организацията се схванало, че в реалност ефикасният консуматор, или индивидът, който употребявал яхтата, бил жител, непрекъснато живеещ в България. Той бил управител на американската компания, притежател на яхтата, и тя била основана за да употребява сходно първокласно средство в европейски води, при режим за краткотрайно внасяне, и затова, заобикаляйки плануваното в тези случаи заплащане на митнически такси.

Представители на митническата организация, както на оперативния отряд на флота, профилирани в битката против контрабандата на плавателни съдове и яхти, правят подробна и обширна активност за мониторинг и надзор на плавателните съдове в последните години, се прецизира в известието. Затова и се задълбочава от ден на ден активността им, обвързвана с следствие и разследваща активност. Именно с помощта на тези действия са били запорирани десетки яхти, които се стремят да заобиколят посредством машинация европейските нормативи и да се възползват непозволено от митнически облаги, планувани в случаите на краткотрайно внасяне. По тази причина и доста от запорираните яхти в Сардиния се водят фиктивно на непознати компании, зад които обаче стоят жители на Европейски Съюз, които не заплащат митнически такси.
/24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР