Митинг-шествие организира тази вечер “Агора България”. Шествието, което ще започне да

...
Митинг-шествие организира тази вечер “Агора България”.
Шествието, което ще започне да
Коментари Харесай

Отец Дионисий за ФАКТИ: Герджиков трябва да отговори какво правим с мафията, която съвсем видимо го подкрепя


Митинг-шествие провежда довечера “Агора България”.

Шествието, което ще стартира да се събира към фонтана пред Президентството в 17:00 часа през днешния ден, ще тръгне оттова, ще мине през Турското посолство и ще стигне до постройката на Българската национална телевизия, където в 20:00 часа през днешния ден ще стартира спор сред Румен Радев и Анастас Герджиков.

Относно шествието и аргументите за него, от ФАКТИ разговаряхме с отец Дионисий от “Агора България”.

Разговорът стартира от пропагандата, която Движение за права и свободи организира в поддръжка на кандидат-президентската двойка Атанас Герджиков и Невяна Митева, в това число в Турция, в това число на турски език. “Това е извънредно обезпокоително и е една от главните аргументи за митинга. Наблюдавахме същия този развой и предходната неделя, когато се организираха изключителни парламентарни избори, само че и първият тур на президентските избори - една изключителна интензивност на водещите фигури от българските изселнически организации в Турция, само че и от хора, свързани в връзки с България и съответно със сериозното икономическо наличие на Турция в нашата страна. Нямам никаква визия докога нашите служби ще разрешават турските служби тук да имат такова въздействие, каквото имат единствено в личната си страна. Това е нещо, което заплашва сигурността даже на Европейския съюз и е извънредно належащо да се вземат едни по-строги мерки”, разяснява отец Дионисий.

“Не зная за какво Министерството на външните работи мълчи, не зная за какво новият ни дипломат в Анкара мълчи, за какво консулите в Истанбул и в Одрин не взимат отношение. Това, което наблюдавахме в огромните малките екрани от град Чорлу на 14 ноември, е нещо, което не е следено в Чорлу в никакъв случай до момента по време на избори. Това не е Бурса. Познавам изборния развой там в последните няколко десетилетия. За първи път се случва подобен развой и за първи път той е толкоз демонстративно осъществяван от всички. Повтарям - от всички до една обединения в Република Турция. Това е нещо, което би трябвало да разсъни службите ни за сигурност”, сподели още той.

“Тази вечер бихме желали да зададем на кандидат-президента Анастас Герджиков въпроса по какъв начин приема поддръжката на членове и симпатизанти на Движение за права и свободи и в това време - и поддръжката на една партия, която има за водач човек, взел участие във Възродителния развой. Имам поради Бойко Методиев Борисов. Така ли ще прави обединяването той - сред палачи и жертви? Ще ги свърза, без значение какво значи това за връзките сред две страни? Президентът Ердоган желае да си отмъсти поради това, че тогавашният му план ДОСТ не беше осъществен. Движение за права и свободи тогава имаше напълно друга роля. Винаги, когато Русия и Турция са в едни по-близки връзки, това е прекомерно обезпокоително за нас”, безапелационен беше той.

“От вота ни в неделя зависи това какво ще създадат политиците от понеделник нататък, като настройка в Народното събрание. Всички могат да бъдат манипулирани, няма такива, които да са безусловно самостоятелни. В това Народно заседание има доста хора, които до момента сме следили по какъв начин работят и даже освен от партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това не основава ли заплахата по един подмолен метод симбиозата сред някогашния министър-председател Борисов и президентът на Турция да назначи последващо служебно държавно управление? Това е голяма заплаха за българската страна и аз разгадавам, че българският народ най-сетне ще вземе личните си бъднини в личните си ръце и ще излезе да гласоподава. Нашето наличие през днешния ден е тъй като и медиите го отразявате. Ние желаеме да кажем нещата, които са от голямо значение - българи излезте и гласувайте всеобщо! Българите в страната би трябвало да излязат и да гласоподават всеобщо, българите в чужбина, освен в Република Турция, би трябвало да излязат и да гласоподават всеобщо. В Турция не гласоподават за президент на България, виждате, че се приказва за турския претендент за президент на България. Нямам нищо срещу президент на Турция да е който си избере турската страна. Нека обаче българската страна, със личния си народ, да изкове своята съдбина. Държавният глава на една страна подсигурява сигурността - и на популацията, и на територията, и на страната. Ние сме в патова обстановка - след една толкоз дълга рецесия да позволим външна мощ, която има съответни ползи, да ги реализира като употребява тукашното мюсюлманско население.

Познавам извънредно добре мюсюлманите в страната. Познавам доста добре какво съставлява Главно мюфтийство - колкото и да има взаимоотношения с турската Дирекция по религиозните въпроси “Дианет”, няма да си разрешат това, което една тайфа в нашата страна приготвя с поддръжката на някой, който ще обслужи интерес, несбъднат преди 5 години. Помним, че Ердоган преди 5 години беше зад Цецка Цачева”, сподели още отец Дионисий.

Той разясни и за какво шествието тази вечер ще стартира от фонтана пред Президентството: “Протестът на 9 юли предходната година се случи точно на това място след дейностите на Гешев. Гешев, който е правоприемник на една прокуратура, която в последните 10-тина години напълно е обслужвала турския интерес. Ако някой влезеше в кабинета на Сотир Цацаров от времето, когато беше настоящ основен прокурор, щеше да види извънредно доста награди от Република Турция за осъщественото от българската прокуратура - да връща хора в Турция, без значение от техните базови човешки права и търсене на леговище. Обикновено се събираме пред Президентството в четвъртък, само по време на акцията не искахме да го вършим, тъй като всеки е свободен да упражни своя избор по този начин, както преценя демократично. Днес ще се съберем там, по-късно сигурно ще минем около Посолството на Република Турция, с цел да разбере и Нейно Превъзходителство госпожа дипломат Секизкьок, че в България има изясненост за това, което се прави в Турция, без значение дали някой ще ни разгласи, че е с протекцията на турската страна. Така или другояче ние следим кои са силите, които извършат тази пропаганда. Много добре зная с кои политически сили са свързани съответни хора в Турция. Това са връзки, които Българската черква схваща. Може в някои кафяви уеб сайтове да ме пишат като разпопен, само че аз зная какво се случва в Турция, зная кой кой е и какви са връзките му непосредствено с властта”, уточни отецът и цивилен деятел.

В края на диалога отец Дионисий акцентира, че участниците в митинга тази вечер ще потърсят контакт с Анастас Герджиков, с цел да получат отговор на своите въпроси. “Не можахме да забележим Анастас Герджиков на никое място, той на никое място не се произнесе във връзка с митингите, които бяха в своя разцвет през лятото на 2020 година. Герджиков би трябвало да вземе отношение по извънредно наболели въпроси. Най-наболелият от тях е какво вършим с тази мафия, която напълно очевидно го поддържа. Тя е доста ясна - симбиозата сред политико-олигархичния кръг, който някои назовават сарайско-библиотекарски, а други го назовават ГЕРБ-ДПС-Пеевски-Борисов. Герджиков не знае ли за закона “Магнитски”? Той не може да приказва, че в България няма зло. Той приказва за обединяване, споделя едни благи приказки. Съжалявам доста, само че няма да избираме началник на ТПК “Блага дума”, приключи отец Дионисий.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР