Мистичната стартираща компания, подкрепена от Бил Гейтс, направи невероятен пробив

...
Мистичната стартираща компания, подкрепена от Бил Гейтс, направи невероятен пробив
Коментари Харесай

Създадоха соларна печка, която сгрява до 1000 градуса

Мистичната започваща компания, подкрепена от Бил Гейтс, направи необикновен пробив в потреблението на слънчевата сила, който може да помогне за спасяването на нашата планета.

Почти незнайната компания Heliogen, която се занимава с чиста сила, разгласи във вторник, че е разкрила метод благодарение на изкуствен интелект и голям брой огледала да събере голямо количество слънчева сила, която да генерира топлота от 1000 градуса по Целзий.
Компанията в действителност е основала слънчева печка, която може да доближи температура към една четвърт от тази на повърхността на Слънцето, оповестява CNN.
Такава температура е съсредоточена за първи път. Тази температура може да се употребява при производствата на цимент, стомана, стъкло и други промишлени артикули, за изработването на които в този момент се употребяват изкопаеми горива. А в случай че това се случи, доста ще се понижи отделянето на нездравословни газове.

" Това е технология, която е по-евтина от изкопаемите горива и не създава въглероден диоксид ", съобщи Бил Грос, създател и изпълнителен шеф на Heliogen, пред CNN. " В този случай в действителност приказваме за намирането на Светия Граал ", добави той.

Един от проблемите със слънчевата сила е, че слънцето не всеки път свети, а промишлени предприятия като тези, които създават цимент или стомана, непрекъснато се нуждаят от високи температури. Heliogen твърди, че този проблем ще бъде решен със системи за предпазване, които могат да съхраняват слънчева сила за облачни и дъждовни дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР