Мистериозна атмосфера обгръща живописното селце Канале Монтерано в Италия. То

...
Мистериозна атмосфера обгръща живописното селце Канале Монтерано в Италия. То
Коментари Харесай

Монтерано - призрачното селце само на километри от Рим СНИМКИ

Мистериозна атмосфера обгръща живописното селце Канале Монтерано в Италия. То е малко изоставено село, издигнато на върха на рид северно от Рим.

Селищата в региона на Монтерано могат да бъдат датирани до бронзовата ера, само че нахлуване от френската войска в края на 18 век, последвано от експлоадиране на малария, кара жителите да изоставен селото си, оставяйки призрачните му остатъци.



Внушителните руини на Монтерано, покрити със зеленина, са се появявали в многочислени филми през годините като „ Бен Хур “ до „ Маркизе дел Грило “.

Разположен северозападно от Рим, Канале Монтерано е и покрай град Брачано, най-известен със своето вулканично езеро.



Монтерано получава името си „ Manturanum “ през римската ера и възстановява огромна част от силата и хубостта си през Средновековието. Част от римския акведукт към момента стои като уединен очевидец на тези дни.



Най-голямата конструкция в центъра на Монтерано е замъкът. Крепостта е преустроена и реновирана през епохата на барока. През 1679 година принц Алтиери разпорежда на известния художник Джан Лоренцо Бернини изцяло да преработи крепостта, трансформирайки я в съвременен замък с хубав шадраван със скулптура на лъв на върха.



През идващите години градът стартира да запада. През 1799 година, след борба сред локални фамилии, френската войска разграбва града и скоро се появява огнище на малария. Тези комбинирани бедствия водят до съвсем цялостното занемаряване на мястото.



Твърди се, че повода за изселването е изключителна грубост, осъществена от френските бойци, които са унищожили множеството от постройките и движимостите на селяните. Затова за хората се оказва по-евтино и елементарно просто да остави всичко и да търси ново място за живеене.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР