Мирослава Кискинова. Снимка: Личен архив Мирослава Кискинова персонален треньор по йога,

...
Мирослава Кискинова. Снимка: Личен архив
Мирослава Кискинова персонален треньор по йога,
Коментари Харесай

Мирослава Кискинкова: Най-честите грешки в тренировките са свързани със свръх умора и лишаване от храна

Мирослава Кискинова. Снимка: Личен списък

Мирослава Кискинова личен треньор по йога, пилатес и стречинг , а също по този начин е съветник по хранене . Тя е единствено на 24 години, само че споделя, че е почнала да организира тренировки още в тийнейджърските си години, когато води уроци по танци – хип-хоп и съвременен балет.

След това се специализира в пилатес и все още е мастър инструктор по метода на Джоузеф Пилатес (Мат). Любовта ѝ се придвижва и в йогата, като даже р азвива личен клуб в Бургас

През годините е изкарала редица курсове за фитнес, стречинг, табата, бъднжи фитнес и денс , хатха йога, ин йога, както и за преквалификация по пилатес от Ямуна, Виена.

От Искра.бг взехме решение да потърсим Мирослава, с цел да си поговорим на тематики, които са свързани със здраве, фитнес и вярно хранене , както и за най-честите неточности , които хората нормално позволяват, когато си слагат някаква цел. 

Мирослава Кискинова. Снимка: Личен списък

За кого са подобаващи самостоятелните тренировки, които оферирате и какви са задачите, които нормално си слагат Вашите клиенти?

Персоналните тренировки са подобаващи за всеки, който желае да усъвършенства външния си тип, да развие повече еластичност, подвижност или мощ. Те са подобаващи, както за начинаещи по този начин и за хора, които са стартирали, само че са стигнали до миг на застой и се стремят към повече напредък.

На каква база се основава персонализирана стратегия всеки човек и какви резултати могат да бъдат реализирани?

Програмите са въз основа на желанията на индивида. Част от хората целят да отслабнат и да се стегнат, други желаят да усещат повече тялото си и да го заздравят, изправят и подобрят стойката си, а трети желаят да качат килограмите. Всички мечтани резултати са достижими, несъмнено, в случай че човек може да си отдели малко време за подготовка и внимава какво хапва. Въпросът не е дали, а по кое време! Треньорите сме тези, които оказваме помощ, само че останалото зависи от индивида.

Мирослава Кискинова. Снимка: Личен списък

Какви са най-честите неточности, които вършат по-неопитните хора, когато вземат решение да упражняват независимо за да вземем за пример да отслабнат или да натрупат мускулна маса? 

Най-често срещаните неточности са свързани точно с храненето или със свръх отмалялост. Когато някой реши да отслабва и спре да яде или не се храни пълноценно, само че в това време тренира интензивно, това не е най-много здравословно. По този метод човек има физическа интензивност, само че не си набира нужното гориво с цел да прави всичко. Също хората вършат и много неточности, когато решат да минат на кето режим или кето диета.

Можем да си представим тялото като една машина, с цел да може да работи и да не дава,,на късо ”, какво му би трябвало? Храна, вода, сън… Не можем да я пуснем просто да работи и да не ѝ даваме нужното гориво и ток. Така е и с индивида. Той има потребност от хранителни субстанции (макронутриентите и микронутриентите), т.е. от протеини, мазнини, въглехидрати, вода, витамини и минерали, както и от сън и отмора.

Как помагате на клиентите си да се оправят с съвсем неизбежно настъпващата в един миг демотивация и спиране на подготвителния развой?

В един миг процеса до мечтаната цел се забавя и това в действителност е неизбежно, в един миг може човек да има доста огромен напредък за негативно време, само че това няма по какъв начин да продължава непрекъснато в процеса. За да може човек да остане стимулиран, би трябвало да продължава да вижда напредъка, който има и най-много напредъка, който е постигнал до тук, защото в множеството случай първоначално е по-лесно да се видят резултати.

Например, в случай че човек желае да смъкна 10 килограми първите 3-4кг. могат да се смъкнат елементарно, само че няма по какъв начин и 10те вълшебен да се изпарят с няколко тренировки. Постоянство! Това се отнася и за другите цели: постигане до шпагат, изправяне на стойка, възстановяване на подвижност и така нататък

Какви са Вашите рекомендации за здравословен метод на живот отвън тренировките, в това число режим на хранене и сън?

Сънят е извънредно значим за възобновяване, както за мъжете, по този начин и за дамите. Независимо дали човек тренира, той е добре да си набира най-малко 7 часа. Да се пие повечко вода и чай. Можем да започваме деня с чаша вода и лимон в нея. Храната би трябвало да е уравновесена и да има от всичко, несъмнено като понижим и най-добре премахнем пържено, газирано и полуготови пакетирани храни. И придвижване. Може да не са тренировки във фитнес или йога практики, човек е значимо да откри метод да остане деен денем изключително, в случай че работи зад компютър. Може да отделя 30 минутки дневно за разходка или друга физическа интензивност.

Мирослава Кискинова. Снимка: Личен списък

За страдание България е в челните места в Европа по детско затлъстяване. Какво бихте посъветвали родителите, чиито деца се хранят нездравословно и нямат предпочитание за физическа интензивност?

– Бих ги посъветвала първо да пробват да заведат децата си на разнообразни тренировки. Да опитат от всички преди да се откажат. Именно в този момент има извънредно огромно многообразие от всевъзможни тренировки за деца като стартираме от йога, разнообразни танци, и бойни спортове. Всички те учат на дисциплинираност и оказват помощ за развиването на децата – физически и душевен.

Колкото до храната, тя от огромна част зависи от това какво възрастните имат в хладилника си. Ако имат плодове и зеленчуци, то тогава детето няма по какъв начин да яде чипс.

Да, когато излезе на открито, може са си купи, само че образецът идва от у дома. А има и доста хрумвания за вкусни неща, които могат да се подготвят по-здравословно, та даже и чипс – печен на фурна с фино нарязани картофи.

Какво Ви стимулира най-вече в работата ви като личен треньор и какви са Вашите цели за развиване на професионалната си кариера в бъдеще?

Към момента, макар че имам развъртян клуб и зала за групови тренировки, не преставам работата си като личен треньор, тъй като ми харесва контактът с хората и когато те са удовлетворени от постигнатите резултати. Това не е като всяка друга работа, на която,,трябва да отидеш ”.

При този тип работа, ти опознаваш индивида и индивида опознава теб. Вие ставате другари. Тук и най-малко за мен е най-важно да видя, че отсрещният индивида е удовлетворен от себе си в края на тренировката и си потегля с усмивка и положително въодушевление.

Водя разнообразни тренировки- фитнес, пилатес, йога, функционални и стречинг. Клиентите ми са с разнообразни цели и те самите са радикално разнообразни точно и това ми харесва, да вземем за пример: сутринта повеждам подготовка по стречинг, по-късно две фитнес тренировки, а след това процедура за изправяне на стойката и намалянето на болките в гърба и кръста. Работата ми не може да се каже, че е скучна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР