Мирно и спокойно протече 87-ият ден от началото на антиправителствените

...
Мирно и спокойно протече 87-ият ден от началото на антиправителствените
Коментари Харесай

Без инциденти на Четвъртото Велико народно въстание

Мирно и умерено протече 87-ият ден от началото на антиправителствените митинги и четвъртото подред " Велико национално въстание ", съобщи Българското национално радио. Пред събралите се хора на площада бяха маркирани достиженията на митингите, като се имаше поради промяната на министрите на правораздаването, на стопанската система и на туризма.

" Въстание " -то беше подкрепено от доста българи, пристигнали в София от разнообразни градове на страната.

Към 22 ч. протестиращите потеглиха на шествие. Минаха около остарялата постройка на Народното събрание и стигнаха до храм-паметника " Св. Александър Невски ". Помолиха за Божия берекет, с цел да се освободим от злото. След това шествието стигна до Орлов мост и спря придвижването на коли.

Затворени за придвижване по-рано бяха бул. " Цар Освободител " и бул. " Дондуков ". Полицаи охраняваха постройките на Народното събрание и Министерския съвет и не допускаха хората към бул. " Дондуков ". Пред постройката на президентството нямаше полицейски постове.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на премиера Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, предварителни парламентарни избори. Хората обявиха, че чакат нов модел на ръководство с нови лица и смяна на Конституцията.

До 21 ч. ситуацията пред Министерския съвет и Народното събрание бе спокойна, чуваха се музика и крясъци " оставка ". След това хората потеглиха от площад " Независимост ", минаха около остарялата постройка на Народното събрание и минути преди 22 ч. се събраха пред катедралата " Св. Александър Невски ". Там хората останаха към 30 минути като от време на време скандираха: " Оставка ".

Редовно участващият в митингите отец Дионисий прикани хората да се помолят, с цел да получат Божията берекет и да се освободят от властващото зло. По-рано, от трибуната в " триъгълника на властта " той сподели:

" Чудото, което стана на 9-и юли - да възкресите България и българския дух, се повтори през днешния ден. Възкресихте Европа! ".

След това протестиращите още веднъж блокираха кръстовището на пл. " Орлов мост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР