Мирен граждански протест в подкрепа на Тошко Тодоров-Машора, задържан за

...
Мирен граждански протест в подкрепа на Тошко Тодоров-Машора, задържан за
Коментари Харесай

Протест срещу ареста на Тошко Машора от Столетово

Мирен цивилен митинг в поддръжка на Тошко Тодоров-Машора, арестуван за трафик на бежанци, провеждат неговите близки. Според тях той е арестуван безусловно непозволено, без да има нито присъединяване, нито виновност за превозването на бежанци на територията на Гърция. Протестът е плануван за вторник, 12 октомври, от 9.30 часа, когато там ще се гледа делото за екстрадиция на Тошко Тодоров в Гърция, където е било засечено нелегално транспортиране на хора.

Семейството на Тошко Тодоров желае делото за трафика на хора да се гледа в България, а не в Гърция, защото изрично арестуваният няма нищо общо със случая с мигрантите.

Подписката за митинга върви във фейсбук и набира доста огромна поддръжка. Приятели пишат, че ще поддържат фамилията в този сложен миг и ще се борят дружно за правдивост.

Мъжът е арестуван преди няколко дни, неговата история е същинска драма, която хвърли в потрес и арестувания, и фамилията му, както и хората от родното му село Столетово, където той живее с жена си и щерка си.

Както „ Марица “ писа Машора е упрекнат в Гърция, по тази причина, че с кемпера си е превозвал бежанци там.

Историята с кемпера обаче стартира още през 2019 година, когато столетовецът афишира два кемпера за продажба. Единият от тях е платен от мъж от Плевен, това Цветомир Цветков Иванчев, на 41 години, и един италианец. Двамата купувачи се стопират на по-големия кемпер и се договарят да го закупят. Казват, че не желаят оборудването, което учудва брачната половинка му и него самият.

Месец след покупко-продажбата 28 бежанци от Ирак, Иран и Бангладеш са открити изоставени от трафикантите в същия този кемпер в Драма. Гръцките управляващи откриват, че дребният и огромният ваучър на возилото се водят още на името на Тошко Тодоров.

Започва следствие. Издирват се Тошко Тодоров, мъжете, които са купили кемпера от него и трафикантите на бежанците, които евентуално са същите - купувачите българин и италианец. До момента в България диря от Цветомир Иванчев няма и никой не знае къде е той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР