Министрите от ЕС призоваха държавите-членки да направят повече за проверка

...
Министрите от ЕС призоваха държавите-членки да направят повече за проверка
Коментари Харесай

ЕС иска да затегне миграционните правила след атаките в Арас и Брюксел

Министрите от Европейски Съюз приканиха държавите-членки да създадат повече за инспекция на мигрантите и експулсиране на тези, които се смятат за риск за сигурността, на фона възходяща угриженост по отношение на офанзивите на екстремисти.

Министрите на вътрешните работи и правораздаването се срещнаха дни откакто преподавател във Франция и двама шведски жители в Брюксел бяха убити от обвинени ислямисти.

Полицията в цяла Европа е в нараснала подготвеност след войната Израел-Хамас.

Във Франция, президентът Еманюел Макрон участва на погребението на учителя, смъртоносно намушкан в учебно заведение предходната седмица.

Службата за Доминик Бернар, който беше на 57 години, се организира в северен град Арас. Г-н Макрон се срещна със фамилията авансово.

Учителят по литература и татко на три деца беше награден посмъртно с Ордена на почетния легион, най-високото цивилно отличие на Франция.

Доминик Бернар беше измежду няколко чиновници, които се пробваха да се оправят с нападателя. Друг преподавател и охранител са тежко ранени.

" Той беше сензитивен и спокоен. Не харесваше шума и яростта на света ", сподели брачната половинка на Бернар Изабел, която също е преподавател, пред опечалените.

Службата беше излъчена на екран на Place des Héros (Площад на героите) в Арас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР