Министрите на външните работи на Германия и Италия, Хайко Маас

...
Министрите на външните работи на Германия и Италия, Хайко Маас
Коментари Харесай

Германия и Италия проведоха диалог за мигрантската криза

Министрите на външните работи на Германия и Италия, Хайко Маас и Енцо Миланези се срещнаха през днешния ден в Берлин, след което оповестиха, че ще работят дружно за намиране на европейски решения за казуса с имигрантите.

Миланези сподели, че емигрантските въпроси са били във фокуса на срещата и на първо място концепцията за удължение на интервенция " София ", военната задача на Европейския съюз, чиято цел е да разрушава групите за трафик на мигранти в Средиземно море, както и да избавя мигранти в неволя.
„ Очакваме, че всички страни от Европейски Съюз ще изпълнят уговорките си. Спасяването в намерено море е едно от тези отговорности “, съобщи Маас, чиято Социалдемократическа партия на Германия има по-меко отношение към концепцията за отворени граници.
Миланeзи представляваше новото италианско държавно управление, което затвори пристанищата си за мигрантските кораби.
Италия към този момент е в открит спор с Франция към мигрантския въпрос, а се утежниха и връзките й с Испания, която одобри част от мигрантите, които Италия отхвърли.
В същото време Миланези съобщи, че глобите против Русия не са средство за наказване на тази страна, а са ориентирани към ценене на интернационалното право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР