Министерството на земеделието, храните и горите отвори приема по подмярка

...
Министерството на земеделието, храните и горите отвори приема по подмярка
Коментари Харесай

Отворен е приемът по подмярка 6.3 за малки стопанства

Министерството на земеделието, храните и горите отвори приема по подмярка 6.3 „ Стартова помощ за развиването на дребни стопанства " от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Общият размер на безплатна финансова помощ по процедурата е близо 40 млн. лв.. С нея се цели да бъде ускорена модернизацията и софтуерно обновяване на дребните аграрни стопанства, като се увеличи тяхното икономическото развиване. Приоритетно ще се преглеждат планове на претенденти с обучение в региона на селското стопанство, биологични производители, както и тези, които развиват активност в планинските региони.

Документи за присъединяване могат да се подават до 17:30 часа на 02.03.2022 година, като цялостният пакет може да бъде открит на страницата на Министерството на земеделието, храните и горите:

https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/ и в Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020). Кандидатстването и оценката на предложенията ще бъде напълно електронно.

Потенциалните претенденти би трябвало да се регистрирани аграрни производители и имат стопанството със общоприет индустриален размер (СПО) сред левовата равноценност на 2000 евро и 7999 евро, в това число.

Максималният размер на средствата за един претендент е до 30 хиляди лв., като изплащането им ще се прави на два стадия. Първото заплащане ще бъде на стойност близо 20 хиляди лв. и ще се осъществя до два месеца след подписване на административния контракт. Окончателното заплащане ще се извърши след точна реализация на бизнес проекта, което ще се удостовери с инспекция на място от Държавен фонд „ Земеделие "-Разплащателна организация.

Припомняме, че дребните аграрни стопани ще могат да употребяват услугите на Национална работа за препоръки в земеделието, която дава гратис профилирани консултантски услуги, в това число и правене на бизнес проекти по подмярката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР