Министерството на земеделието храните и горите обяви обществена поръчка за

...
Министерството на земеделието храните и горите обяви обществена поръчка за
Коментари Харесай

Почистват и облагородяват Панчаревското езеро за над 180 000 лева

Министерството на земеделието храните и горите разгласи социална поръчка за план за разчистване на Панчаревското езеро. Срокът за подаване на документи е до 11 май. Определената сума е 184 хиляди лв..

Обществената поръчка е за "Изработване на работен план за разчистване чашата на язовир „ Панчарево “ от наносни отсрочения ". Изпълнителят има период за осъществяване от 90 дни от подписването на контракта.

За замърсяването на Панчаревското езеро алармираха локални поданици и основателите на "Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне “ още преди година. След десетки сигнали до разнообразни институции и до Областната администрация на София - град, бе назначена Междуведомствена комисия от 17 души, която излезе с отчет.

„ Част от езерото е заблатено, от горната страна като че ли има зелен килим. Вода съвсем не се вижда, наносите за 40 години несъмнено много са понижили размера на езерото. Водораслите пречат и на децата да спортуват – греблата им се оплитат. А това е единственото място, на което софиянци могат да дойдат по едно и също време на вода и планина ", съобщи пред БНР Галина Бел от „ Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне “.

От сдружението са удовлетворени, че е реагирано на техния сигнал, само че се зарекоха, че ще наблюдават каква работа ще се свърши за избраната сума.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР