Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако

...
Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако
Коментари Харесай

Зам.-министър Златанов: МЗ ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни зеленият сертификат не проработи

Министерството на опазването на здравето ще вкара непълен или цялостен локдаун, в случай че до 10 дни не проработи " зеленият документ ". Това сподели служебният зам.-министър на опазването на здравето доктор Александър Златанов по Bulgaria ON AIR.

" В рамките на 10 дни ще следим деликатно пандемията и дали тези ограничения дават резултат. Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената опция, с цел да се оправим с пандемията – да отидем в непълен или цялостен локдаун. Означаваше да приготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на ръководството на Министерство на здравеопазването ние не се възползваме от такива способи – да сътворяваме боязън, с цел да може да накараме хората да създадат нещо. По-скоро безусловно почтено е държанието ни към тях и чакаме схващане и съдействие ", добави още Александър Златанов.

По думите му " зеленият документ " се вкарва в този момент, тъй като през лятото от Министерство на здравеопазването не са знаели по какъв начин ще се развие пандемията и не са желали да плашат хората.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР