Министерството на здравеопазването разработва голяма програма, която да осигури медицинските

...
Министерството на здравеопазването разработва голяма програма, която да осигури медицинските
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Тройни заплати и жилища за медици в регионите с недостиг

Министерството на опазването на здравето създава огромна стратегия, която да обезпечи медицинските фрагменти на всички места в страната, където има дефицит. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов, който е дружно с премиера в Пазарджик.

Заедно с кмета те посетиха остарелия училищен институт в Пазарджик, който ще бъде реновиран за към 1 млн. лв.. В региона имало доста искащи девойки, които да станат медицински сестри.

В общежитието ще се прави изнесено образование на медицински сестри и лаборанти, които ще се образоват там от идната година, стана ясно от думите на Ангелов.

Там могат да се настанят 100 медицински сестри - сестри, които работят в болничното заведение, откакто са приключили и там им се обезпечава място за живеене, и тези, които са финален курс на образование.

Здравният министър разкри още, че се готви стратегия за обезпечаването на медицински фрагменти, там където има дефицит. Водят се диалози с общините, като те би трябвало да дадат информация за наличните общински жилища, които могат да бъдат предоставени на медицински експерти.

" Съответно шефовете на лечебни заведения по места да ги назначат, ще субсидираме общините с спомагателни средства. Общината пък ще дава в допълнение тласък към заплатата им и страната на собствен ред също. Така ще се получат тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там ", уточни той.

Бойко Борисов разясни, че имало дълготраен спад на болните и благодари на медиците, че точно на тях се дължи това, че броя на излекуваните е по-голям от заболелите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР