Министерството на здравеопазването разпореди всички пациенти на болница „Йоан Павел”

...
Министерството на здравеопазването разпореди всички пациенти на болница „Йоан Павел”
Коментари Харесай

Здравното министерство разпореди извеждане на пациенти от "Йоан Павел"

Министерството на опазването на здравето разпореди всички пациенти на болница „ Йоан Павел” в София да бъдат изведени от лечебното заведение и настанени в други лечебни заведения. Причината за това е, че в Изпълнителната организация по медикаментите е затворила болничната аптека в петък.

Здравният министър Кирил Ананиев е дал период за осъществяване на нареждането му до края на работния ден.
Шефът на Александровска болница: Трябва да се върне доверието в българския доктор Боли ни от клеймото, че надали не желаеме да навредим на пациента, сподели доктор Костадин Ангелов
Въпреки това през днешния ден от лечебното заведение не е изведен нито един пациент, тъй като не били получили разпореждането на министъра. Изписани са няколко души, изясни юристът на болничното заведение.

Според информация, с която bTV разполага, в " Йоан Павел " сега има четирима пациенти, трима от които в тежко положение.

Адвокатът на здравното заведение настоя, че в петък е бил назначен втори фармацевт, който да бъде на мястото на титуляра, до момента в който го няма. По думите му аптеката работи.
Проф. Елена Александрова: Най-голямата онкологична болница е притисната до стената По думите на онкохирурга в България има повече онкоклиники, в сравнение с в Италия и Франция
Припомняме, че " Йоан Павел " е една от двете лечебни заведения, в които преди две седмици прокуратурата стартира следствие за злоупотреби с медикаменти за онкоболни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР