Министерството на здравеопазването прекратява договора за строеж на Национална детска

...
Министерството на здравеопазването прекратява договора за строеж на Национална детска
Коментари Харесай

Здравното министерство окончателно спира строежа на детска болница върху скеле от преди 30 години

Министерството на опазването на здравето приключва контракта за градеж на Национална детска болница с консорциума, който трябваше да я построи върху основите на изоставения градеж в двора на Александровска болница, заяви БНР.

В писмо до националната самодейност „ За същинска детска болница “, заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров уведоми, че стартира процедура по преустановяване в едномесечен период. Петров е изискал преустановяване на процедурата на 5 юли. Основанието на министерството да изиска това е издаденото наставление от Регионалното министерство, че върху остарели основи не може да се строи.

За проблема сме разказвали и от. от самодейността " За същинска детска болница " изясни, че " акo ce cъздaдe Нaциoнaлнaтa мнoгoпрoфилнa дeтcкa бoлницa, рoдитeлитe щe пoлучaвaт oкoнчaтeлнo зaключeниe зa диaгнoзaтa и лeчeниeтo нa тeхнитe дeцa нa eднo мяcтo ". " Много родители се трансфораха в здравни емигранти, с цел да спасят децата си ", счита още тя.

" Да се стартира едно съществено изследване на база на наличната информация за правене разбор на потребностите за детското опазване на здравето, който да стане основата на едно качествено, в детайли, детайлно техническо задание за планиране ", прикани проектант Петкана Бакалова от самодейността " За същинска детска болница “.

От самодейността упорстват за създаване на болница на друго място, където ще има задоволително пространство. Срокът за план и градеж, който си слагат е 4 години.

В началото на месеца, консорциум " Детско здраве " показа два виртуални плана на новата детска болница, които бяха проектирани единствено върху основите на остарялата постройка. След решението за преустановяване на контракта за градеж, от консорциума към момента не са излезли с публична позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР