Министерството на здравеопазването посочи кой може да получи сертификат за

...
Министерството на здравеопазването посочи кой може да получи сертификат за
Коментари Харесай

Вижте кой може да получи сертификат за ваксинация срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето уточни кой може да получи документ за осъществена имунизация против ковид. От ведомството прецизират, че това е допустимо единствено за хора, които са получили своята втора доза от имунизацията.
Всеки, който има публикуван КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да получи достъп до пациентското си досие , от меню „ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО “, подменю „ МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ “. След сполучлив вход документът се разпечатва от раздел „ ИМУНИЗАЦИИ “.
Гражданите без електронен автограф могат да изискат своя документ от определения от тях персонален доктор или от имунизационния пункт, в който е сложена имунизацията.
От здравното министерство показват, че документът за имунизация няма автограф и щемпел, защото се генерира автоматизирано, с цел да бъдат избегнати всевъзможни злоупотреби.
Българският документ за сложена ваксина против COVID-19 дава отговор на условията на страните членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, допускащ достъп от всяка точка на света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР