Министерството на здравеопазването на Израел заяви днес, че съкращава от

...
Министерството на здравеопазването на Израел заяви днес, че съкращава от
Коментари Харесай

Франция и Израел: Covid бустер 3 месеца след втора доза

Министерството на опазването на здравето на Израел съобщи през днешния ден, че редуцира от пет на три месеца времето сред слагането на втората и третата доза ваксина против Covid-19.

Решението се основава на „ стръмното повишаване “ на инфекциите поради разпространяването на разновидността Омикрон, оповестява „ Haaretz ”, представен от БГНЕС.

Изданието показва, че новият период ще се ползва за ваксини, създадени от „ Пфайзер “, „ Модерна “ и „ Астра Зенека “.

От през днешния ден в Израел са в действие и спомагателни рестрикции за публичен достъп до магазини и търговски центрове.

Израел записва 1760 нови Covid инфекции в понеделник и записва 87 съществени дейни случая, което е лек спад от 96 в неделя.

Броят на тежко болните от Covid-19 в страната обаче нараства непрестанно през последните пет дни, отбелязва БГНЕС.

Франция също понижи периода за бустерната доза от 4 на 3 месеца. Министър-председателят Жан Кастекс стимулира това решение с бързото разпространяване на варианта Омикрон.

" От вторник, " означи френският министър председател, " три месеца пауза след втората имунизация ще бъде задоволителна, с цел да се направи бустерна. "

Кастекс сподели също, че от 15 януари ще се изисква имунизационен паспорт и " тук-там, на които се изисква  сертификат, към този момент няма да се позволяват хора с негативен тест. Ще се изисква наложителен имунизационен паспорт ".

Френското държавно управление разгласи и нови Covid рестрикции след днешното изключително съвещание на кабинета, отдадено на разновидността Омикрон. Жан Кастекс съобщи, че управляващите ще наредят на фирмите да задължат чиновниците си да работят от у дома най-малко три дни от седмицата, в случай че е допустимо.

Новата мярка ще бъде в действие минимум три седмици.

В събота Франция заяви над 100 000 случая на Covid за денонощие - това е връх от началото на пандемията. Много специалисти считат, че темповете на разпространяване ще набъбнат през идващите седмици.

Френският министър председател повтори апела към хората да си слагат бустерна доза и в същото време изрази удовлетворение от % на имунизирани в страната - 78 на 100. Според Париж това на процедура съставляват 90% от отговарящите на изискванията за имунизация - всички на възраст над 5 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР