Министерството на здравеопазването на Аржентина публикува списък с имената на

...
Министерството на здравеопазването на Аржентина публикува списък с имената на
Коментари Харесай

Скандалът ВИП ваксини в Аржентина: 70 държавници, начело с президента, са се прередили

Министерството на опазването на здравето на Аржентина разгласява лист с имената на 70 души, които непозволено са получили ваксина против КОВИД-19, съобщи Франс прес.

Сред тях са президентът Алберто Фернандес, министърът на стопанската система Мартин Гусман, аржентинският дипломат в Бразилия, някогашният президент Едуардо Дуалде, брачната половинка му и техните деца. Ваксини са получили и служители, които не са измежду предпочитаните групи за имунизиране.

Заетите в областта на опазването на здравето бяха първите имунизирани, а занапред стартира ваксинирането на най-възрастните хора в Аржентина.

Скандалът с " ВИП имунизациите " избухна в петък, когато публицист съобщи по радиото, че е бил имунизиран, без да му е пристигнал редът, с помощта на другарството си със здравния министър Хинес Гонсалес Гарсия. Неговото самопризнание провокира гневни реакции в обществените мрежи, а Гарсия подаде оставка.

Четиридесет и четири милионната страна е записала досега 2 милиона коронавирусни инфекции и 51 000 смъртни случая. До момента Аржентина е получила 1,22 милиона дози от съветската ваксина " Спутник V " и 580 000 дози от " Ковишилд ", създадена от Индийския серумен институт по технологията на " АстраЗенека ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР