Министерството на здравеопазването /МЗ/ препоръчва на българските граждани да се

...
Министерството на здравеопазването /МЗ/ препоръчва на българските граждани да се
Коментари Харесай

Здравното министерство препоръчва да не пътуваме до Кипър, Испания и Русия

Министерството на опазването на здравето /МЗ/ предлага на българските жители да се въздържат от пътешестване до Кипър, Русия и Испания. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

Препоръката е поради усложнената епидемиологична конюнктура и възходящия брой позитивни случаи на COVID-19 в тези страни.

Испания гони пика от втората и третата вълна


Испания надвиши прага от 250 случая на 100 000 поданици приблизително за последните 14 дни в цялата страна. Това е нарастване от съвсем 120 пункта през последната седмица. Скокът в броя на инфектираните припомня началото на втората и третата вълна през октомври 2020 година и януари 2021 година, само че епидемиологичната обстановка е друга, защото този път инфекциите са най-вече измежду младежите , които не са имунизирани и най-малко към този момент няма регистриран огромен напън върху лечебните заведения или нарастване на смъртността. Здравните управляващи обаче са безапелационни, че в случай че обстановката не бъде овладяна в точния момент, натискът върху лечебните заведения ще стане факт и ще имаме " един много сложен август ". 250-те случая на 100 000 поданици слагат страната в равнището на рисковия риск, а като се вземе поради, че това е междинната цифра за цялата страна, която е в пъти по-малка от действителната измежду младите, незабавно излиза наяве, че заплахата е налице. Във възрастта от 20 до 29 години към този момент приказваме за повече от 800 случая на 100 000 поданици, а измежду тинейджърите за над 1 500 на 100 000.

35% по-евтина отмора за имунизираните в Кипър


Броят на новозаразените с КОВИД-19 в КИПЪР продължава да се усилва, като 952-ма бе броят на новозаразените в сряда. Най-много са новозаразените в Лимасол, Никозия, Ларнака и Пафос.

Представителят на здравните управляващи Валентинос Силвестрос сподели, че 84 % от новите случаи през последната седмица са на хора под 40-годишна възраст. Той добави, че болшинството от инфектираните не са имунизирани.

Заради нарастването на инфектираните с КОВИД-19 предходната седмица Република Кипър още веднъж попадна в алената зона на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Междувременно в страната продължава имунизационната акция. Над 50 % от популацията на Кипър към този момент е с сложена първа доза ваксина против ковид.

Кипърското държавно управление разгласи, че ще покрива 35 % от разноските за настаняване по време на отмора на лицата, които са получили най-малко една доза ваксина против ковид или са прекарали заболяването през последните 180 дни.

Русия доближи януарския пик на инфектирани

Русия записва най-големия брой нови случаи на ковид от началото на януари и съвсем рекорден брой умряли през последното денонощие, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите.

Федералният действен щаб за битка с новата зараза заяви през днешния ден за 25 766 нови случая на ковид. Това е най-големият брой от 2 януари. 726 инфектирани са умряли за миналите 24 часа.

Потвърдените случаи на ковид в Русия, с население от към 144 милиона души, надвишиха 5,733 милиона. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.

Смъртните случаи съгласно оперативния щаб са 141 501 - най-вече в Европа. Федералната статистическа работа Росттат обаче е отчела към 270 хиляди умряли след заразяване с ковид единствено сред април 2020 година и същия месец на тази година, отбелязва Ройтерс.

Руските управляващи се пробват да насърчат популацията да се имунизира против коронавирус, откогато епидемиологичната конюнктура се утежни през юни. Няма доста искащи, при все това публични лица твърдят, че броят им се е нараснал доста.

" В идеалния случай, поради това, че имунизацията е единственото дейно средство за битка против пандемията, ние бихме желали всички да се имунизират по един или различен метод. На процедура обаче това е мъчно за реализиране ", заключи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР